glutenvrij, glutenvrij / lactosevrij, lactosevrij
aantal 6 |
bijgerecht |
zomer, zomers |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
bijgerecht |
zomer, zomers |
internationaal |
glutenvrij, lactosevrij
Aardappel en spek is al een gouden combi, maar met deze dressing van kappertjes, artisjokharten, augurken en eieren wordt je salade absoluut een hit.
Ingrediënten
- 1 kg kleine kruimige aardappels
- 8 wat dikker gesneden plakken gerookte bacon, zonder zwoerd
- 1 el dijonmosterd
- 1 el wittewijnazijn
- 10 augurken, fijngesneden
- 3 el kappertjes op azijn, uitgelekt
- 4 gemarineerde artisjokkenharten, blik, fijngesneden
- 100 ml mayonaise
- 80 ml extra vergine olijfolie
- 1 bosje bieslook
- 3 zachtgekookte eieren, fijngesneden
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 180°C. Kook intussen de aardappels in licht gezouten water gaar in 15-20 min. Giet af, laat volledig afkoelen en snijd ze in vieren.
-
Bekleed intussen een bakplaat met bakpapier, leg de plakjes bacon naast elkaar erop en bak ze in de oven 12-14 min. Laat afkoelen en snijd in stukjes.
-
Meng intussen in een kom de mosterd, azijn, augurken, kappertjes, artisjokken, mayonaise en olie. Snijd de helft van de bieslook fijn en voeg toe. Voeg zout en peper toe en schep de fijngesneden eieren erdoor. Voeg de aardappels toe en schep ze om. Schep de aardappels op een schaal en strooi de spekjes erover. Snijd de rest van de bieslook in stukjes en strooi over de salade.
Voedingswaarde
calorieën: 439kcal
eiwit: 11g
vet: 27g
koolhydraten: 36g
Recept: Phoebe Woods, Fotografie: Ben Dearnley, Styling: Kirsten Jenkins
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!