aantal |
ontbijt |
pasen, weekend |
|
Kleine moeite groots effect, steel met Pasen de show met zelfgemaakt broodbeleg. De recepten zijn van delicious. friends De Bakkerswinkel op het Westergasfabrieksterrein in Amsterdam.
Ingrediënten
ananas-basilicumjam met kappertjes
- 1 ananas schoongemaakt en in stukjes
- 200 g geleisuiker
- 2 el kappertjes
- 2 el basilicum fijngesneden
tomatensalsa met peper en koriander
- 1 vleestomaat in heel kleine blokjes
- 1 el koriander fijngesneden
- 1/3 ui rode, fijngesneden
- 1/3 jalapeñopeper fijngesneden, of groene peper
- 1 tl sherry of rodewijnazijn
- 1 tl limoensap
mango-sinaasappeljam
- 1 mango geschild en in stukken
- ½ sinaasappel ongeschild in blokjes
- 1/2 citroen het sap
- 150 g geleisuiker
salsa verde
- 3 el peterselie fijngesneden
- 1 ui fijngesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 50 g kappertjes
- 4 ansjovisfilets fijngesneden
- 3 el olijfolie
- citroensap
Instructies
ananas-basilicumjam met kappertjes
- Laat de ananas in een steelpan op laag vuur 10-15 min. zachtjes koken. Neem de pan van het vuur en pureer de ananas met een staafmixer. Doe het mengsel terug in de pan, voeg de suiker toe en kook de jam nog 5 min. door. Roer de kappertjes en de basilicum erdoor en laat afkoelen.
- Serveer de jam met (grove) paté en een kapperappeltje op boeren- of zuurdesembrood.
tomatensalsa met peper en koriander
- Meng alle ingrediënten in een grote kom en breng de salsa op smaak met zout en peper.
- Maak de salsa het liefst een dag van tevoren zodat de smaken goed mengen. Zet de kom afgedekt op een koele plek (niet in de koelkast). Serveer de salsa met cheddarkaas en wat rucola op boerenbrood.
mango-sinaasappeljam
- Meng mango, sinaasappel en citroensap in een steelpan en laat alles op laag vuur 10-15 min. koken. Neem de pan van het vuur en pureer het fruit met een staafmixer (of gebruik een keukenmachine). Doe het mengsel terug in de pan, voeg de suiker toe en kook de jam nog 5 min. door. Laat de jam afkoelen. Serveer de jam met geitenkaas op zuurdesembrood, bestrooid met geroosterde, gehakte pecannoten.
salsa verde
- Meng de peterselie met de ui, knoflook, kappertjes en ansjovisfilets en snijd alles nog een keer heel fijn (evt. in de keukenmachine). Meng de olie erdoor en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de salsa met serranoham en repen geroosterde paprika op landbrood.
Voedingswaarde
Recepten en bereiding: De Bakkerswinkel. Amsterdam: Fotografie Louis Lemaire. Styling: Bertien Minningh
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!