vegetarisch
aantal 12 |
hapje |
feestelijk, weekend |
hollands |
vegetarisch
Deze vega bitterbal 2.0 tilt je borrel naar een hoger niveau met een romige ragout
op basis van soja, tarwe en bouillon, omhuld met knapperig krokant. We geven je drie heerlijke sausjes om lekker in te dippen!
Ingrediënten
- 2 zakken Kwekkeboom vega bitterballen (á 12 stuks)
- 1 tl geroosterd (zwart) sesamzaad voor erover
- 1 el bieslook geknipt
miso-yoghurtdip
- 100 g griekse yoghurt
- 1 volle el witte miso
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 tl honing
- 1/2 limoen sap
- 1 tl sesamolie
gember-limoenmayo
- 100 g mayonaise
- 1 el geraspte gember
- 1 limoen rasp en sap
groene romige mosterdmayo
- 1 el groene kruidenmosterd
- 3 el citroenmayonaise
- 2 el crème fraiche
Instructies
- Meng voor elke dip alle ingrediënten.
- Bestrooi de miso-yoghurtdip met het sesamzaad en de mosterdmayo met bieslook.
- Bereid de bitterballen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven of airfryer.
- Leg de bitterballen op een schaal en serveer met de 3 dips.
Voedingswaarde
Recept: Janneke Phillipi. Fotografie: Ernie Enkelaar. Styling: Laura Vijselaar. Bereiding: Bart Stuart. In samenwerking met: Kwekkeboom
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!