vegetarisch
aantal 4 |
hoofdgerecht |
familietijd, weekend |
|
vegetarisch
Het is even schillen, hakken en snijden, maar daarna doen specerijen, kruiden en de tijd het werk. Zo maak je makkelijk een eenvoudig soepje, waarvan de smaak je nog lang bij zal blijven! Pit van gember, frisheid van sereh en limoen en ook aardse zoete aardappel en wortel maken dit een verslavend lekkere combinatie. Heb je onze nieuwe Marokkaanse wortelsoep met kruidige couscous al eens geproefd?
Ingrediënten
- 7 el arachide-of druivenpitolie
- 1 ui groot, fijngesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 el gemberwortel geraspt, vers
- 2 blaadjes djeruk purut limoenblad, fijngesneden
- 1 stengel sereh citroengras, alleen het witte deel, heel fijn gesneden
- 3 el currypasta rood
- ± 650 g zoete aardappels geschild, in blokjes
- ± 500 g wortelen geschrapt, in stukjes
- 1 l kippen- of groentebouillon
- 15 g korianderblad + extra om te garneren
- 1 limoen sap
- 270 ml kokosmelk blik
- 1 el vissaus
- ½ tl donkerbruine basterdsuiker
- chilipeperringetjes om te garneren
- kokosvlokken droog geroosterd, om te garneren
Instructies
- Verhit 2 el van de olie in een grote steelpan met dikke bodem op matig vuur. Bak de ui hierin al omscheppend ± 3 min. Voeg de knoflook, gember, limoenblaadjes en het citroengras toe en bak al omscheppend ± 2 min. tot de aroma’s vrijkomen.
- Voeg de currypasta toe en bak ± 1 min. al omscheppend tot de aroma’s vrijkomen. Voeg de zoete aardappels en wortels toe, schep om, schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en kook ze in ± 30 min. zachtjes gaar. Pureer de soep.
- Pureer intussen in de keukenmachine de koriander me de resterende 4 el olie en de helft van het limoensap. Breng op smaak met peper en zout en schep in een kom.
- Voeg de kokosmelk, vissaus, suiker en de rest van het limoensap toe aan de soep. Laat al roerend 2-3 min. doorwarmen op laag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de soep in kommen, lepel de korianderolie erover en bestrooi met chilipeper, kokosvlokken en korianderblad.
Voedingswaarde
Recept: Anne Woodman. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konings. Bereiding: Kerrie Ray
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!
Bekijk ook: Thaise doperwten-kokossoep