viskoekjes van zoete aardappel met japanse koolsla

viskoekjes van zoete aardappel met japanse koolsla
Voorkeur: lactosevrij

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |

Viskoekjes zoals ze moeten zijn: met een krokant korstje en romig en zacht vanbinnen. Met een heerlijke én supersnelle gember-sojadressing.

Voorbereiding:35

oven30

Totale tijd:1 5

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappels
  • 1 kg schelvisfilet (of andere witvis), zonder vel en in 2 cm-stukjes
  • 80 g bloem
  • 2 eieren
  • 3 bosuien: 2 in ringetjes en 1 in reepjes
  • zonnebloemolie, om in te bakken

Japanse koolsla

  • 100 g daikon, fijngeraspt
  • ¼ savooiekool, in dunne reepjes
  • 2 kleine avocado’s, in dikke partjes
  • muntblaadjes, korianderblaadjes en zoetzure sushigember, voor erbij

gember-sojadressing

  • 3 el lichte sojasaus
  • 3 el vocht uit potje zoetzure sushigember
  • 2 tl sesamolie

sesam-furikake

  • 2 vellen nori, verkruimeld
  • ½ tl sesamolie
  • 2 tl geroosterd wit sesamzaad

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork rondom gaatjes in de zoete aardappels. Leg ze op een bakplaat en bak ze in ± 30 min. gaar. Snijd in kwarten en laat helemaal afkoelen. Haal de schil eraf en prak de aardappels fijn.
  3. Doe de vis met 1 tl zoutvlokken in de keukenmachine en maal fijn met de pulseer- knop. Voeg de zoete-aardappelpuree, bloem, eieren en de bosuiringetjes toe en mix erdoor met behulp van de pulseerknop.
  4. Vorm van het mengsel 8 viskoekjes, leg ze op de bakplaat met bakpapier en zet tot gebruik in de koelkast.
  5. Klop in een kom de ingrediënten voor de gember-sojadressing door elkaar.
  6. Meng in een kom alle ingrediënten voor de sesam-furikake.
  7. Verhit vlak voor serveren een bodempje olie van 2 cm in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak de viskoekjes in porties gaar in ± 3 min. per kant. Schep met een spatel uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  8. Meng in een kom de reepjes kool met de in reepjes gesneden bosui, de daikon, avocado, kruiden, zoetzure gember en de helft van de sesam-furikake.
  9. Serveer de viskoekjes op een schaal en geef de salade en de dressing apart erbij. Bestrooi de viskoekjes met zoutvlokken en de rest van de sesam-furikake en serveer.

Voedingswaarde

  • calorieën: 775 kcal
  • eiwit: 58 g
  • vet: 33 g
  • koolhydraten: 56 g

Recepten en bereiding: Charlotte Binns-McDonald. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia Brewer

Dit recept printen

Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!

Liever een vega variant? Maak dan wortelkoekjes met yoghurt en harissa.