Vegan amandel-tijm kaasje

Vegan amandel-tijm kaasje

veganistisch
aantal 1 | hapje | | nederlands |
Dit amandelkaasje is een iets kruimelig maar wel smeerbaar. Heerlijk als je trek hebt in iets hartigs en zouts. Lekker bij de borrel op een cracker.
Vul je vegan borrelplank aan met deze heerlijke hummus.
Voorbereiding10 minutes
Kooktijd40 minutes
Totale tijd50 minutes

Ingrediënten

  • 150 g rauwe blanke amandelen
  • 15 ml plantaardige yoghurt
  • 2 tl appelazijn
  • ± 15 ml lekkere olijfolie + extra voor de tijm
  • blaadjes van 3 takjes tijm + extra takjes om te versieren.

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°. Maal de amandelen in een blender of kleine kom van de keukenmachine samen met de yoghurt, 90 ml water en de azijn een klein beetje grover dan amandelmeel. Meng de gemalen amandelmassa met de olie, de tijm en ± 1 flinke tl zout (of meer/minder naar smaak). Vorm er een rond kaasje van.
  • Wrijf de tijmtakjes om te versieren in met olijfolie en verdeel ze over het kaasje. Druk iets aan.
  • Bak het kaasje op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ± 40 min. gaar en lichtbruin. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recept: Dosia Brewer. Beeld: iStock
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!