aantal 1 |
zoet |
najaar, weekend |
mediterraans |
Een appeltaart bakken is áltijd een goed idee. Of de zon nu schijnt of de regen met bakken uit de lucht komt; zo’n snelle appeltaart met rozemarijn-honingsiroop smaakt sowieso goed.
Ingrediënten
- 375 g diepvriesbladerdeeg ontdooid
- 50 g zachte boter
- 1 eidooier
- 70 g amandelmeel
- 1 tl vanillepasta
- 150 ml vloeibare honing
- 2 bioappels in dunne schijfjes
- 1 takje rozemarijn naaldjes geplukt
- yoghurt of geklopte slagroom voor erbij
Instructies
- Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap van ± 3 mm dik. Snijd er met behulp van een groot bord een cirkel uit van ± 30 cm Ø. Leg de deegcirkel op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de boter en eidooier met het amandelmeel, de vanille en 2 el honing in een kom en roer met een pollepel tot een glad mengsel.
- Bestrijk de deeglap hiermee en leg de appelschijfjes erop. Sprenkel er 4 el honing over. Bak in ± 25-30 min. goudbruin en knapperig.
- Breng de rest van de honing met de rozemarijn op laag vuur bijna tegen de kook aan. Roer regelmatig. Sprenkel over de taart. Lekker met slagroom of Griekse yoghurt.
Voedingswaarde
Recepten en bereiding: Phoebe Wood. Fotografie gerechten: Brett Stevens. Styling Gerechten: Kirsten Jenkins. Bewerking: Dosia brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!