vegetarisch
aantal 4 |
lunchgerecht |
doordeweeks |
|
vegetarisch
Roerbak dungesneden spruitjes snel beetgaar. Met een dressing maak je zo een heerlijke, lauwwarme salade van linzen en spruiten. Aards, een tikje bitter en fris-romig op één bord!
Ingrediënten
- 3 el mild olijfolie
- 400 g spruitjes in dunne plakjes
- 2 tenen knoflook in dunne plakjes
- 400 g linzen uit blik, afgespoeld
- 200 g zachte geitenkaas
- takjes tijm
dressing
- 1 el olijfolie extra vergine
- 1 el sherryazijn
- 2 tl mosterd
Instructies
- Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag de milde olijfolie op matig tot hoog vuur. Snijd de spruitjes in dunne plakjes en bak ze samen de knoflook ± 10 min zachtjes gaar.
- Meng de dressing door de linzen. Voeg toe aan de pan en voeg naar smaak zout en peper toe. Laat al omscheppend doorwarmen.
- Schep de salade in een schaal. Verdeel er verse geitenkaas en takjes tijm over.
Voedingswaarde
Recepten: Alison Adams. Fotografie: Al Richardson. Styling: Bhavani Konings. Bereiding: Cynthia Black. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!