Een risotto is altijd goed. Deze versie met radicchio, spek en gorgonzola krijgt een bijzondere twist door de radicchio en gorgonzola. Bonuspunten: hij staat met een halfuur op tafel!
Voor als je geen genoeg kunt krijgen van risotto: 3x de allerlekkerste risottorecepten die iedereen kan maken
risotto met radicchio, spek en gorgonzola
hoofdgerecht | 4 personen
25 g boter
2 sjalotjes, fijngesnipperd
200 g gerookt spek, in blokjes
300 g risottorijst
2 tl venkelzaad
1 krop radicchio* (400 g), in reepjes
150 ml rode wijn
150 g gorgonzola
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 flinke handen pittige rucola
Smelt in een wijde braadpan de boter. Fruit de sjalotjes ± 1 min. Schep het spek erdoor en bak in ± 4 min. zachtjes uit. Schep de risottorijst en het venkelzaad erdoor en bak tot de rijstkorrels glanzen. Voeg de radicchio toe en bak nog ± 4 min.
Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst de wijn zachtjes kokend opnemen. Voeg 1 l warm water toe, in 3 delen. Laat de rijst elke portie water zachtjes kokend opnemen voor je het volgende deel water toevoegt. Roer regelmatig.
Neem de pan van het vuur. Schep de gorgonzola, de Parmezaanse kaas en peper naar smaak erdoor. Schep tenslotte de rucola erdoor en serveer meteen zodat de rucolablaadjes nog bite hebben.
* In plaats van een krop radicchio kun je ook 400 g fijngesneden roodlof nemen, de risotto wordt dan iets lichter van kleur en de smaak is minder bitter.
Bereiden ± 30 min.
RECEPTEN, STYLING EN BEREIDING JANNEKE PHILIPPI FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI BEWERKING TRUDELIES SCHOUTEN