ricotta-maïstaartjes met gemarineerde zalm


aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Eet je liever zonder vis of vega? Deze taartjes zijn ook heerlijk met reepjes ardennerham of schouderham. Laat voor vegetarische taartjes de vis weg en voeg een handvol grof gehakte noten toe aan de maïs.
Serveer er een lekkere peulen-kruidensalade met burrata en grissini erbij.
voorbereiding10 minutes
kooktijd20 minutes
totale tijd30 minutes

ingrediënten

  • 280 g maïs, uit blik, uitgelekt
  • 200 g gravad lachs, gemarineerde zalm, in reepjes
  • 1 ei 150 g ricotta
  • 75 g geraspte jonge kaas
  • evt. tabasco
  • 12 plakjes bladerdeeg, diepvries, ontdooid
  • 50 g jonge bladsla of babyspinazie
  • 250 g cherrytomaatjes, in dunne plakjes
  • muffinvorm met 12 holtes, ingevet

instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de maïs met de zalm en het ei in een kom. Schep de ricotta en de kaas erdoor en meng goed. Voeg peper en evt. wat tabasco als je het een pitje wilt geven, naar smaak toe.
  • Bekleed de muffinholtes met de deegplakjes; vouw overhangend deeg terug en druk goed aan. Schep er het maïs-zalmmengsel in. Bak de taartjes in de voorverwarmde oven een richel onder het midden in 20 min. goudbruin en gaar.
  • Neem de taartjes uit de oven en garneer ze met een toef sla en de tomaatplakjes.
Voedingswaarde:
calorieën: 770kcal
|
eiwit: 27g
|
vet: 43g
|
koolhydraten: 66g
auteur: delicious.
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!