aantal 4 |
hoofdgerecht |
zomer |
aziatisch |
lactosevrij
hoofdgerecht |
zomer |
aziatisch |
lactosevrij
Kruidenkip met een spannende mangosalade, uitermate geschikt voor naar het park. Doordat er geen slablaadjes inzitten blijft ie gekoeld lang goed. Als je op de dag zelf niet veel tijd hebt, marineer de kip dan de avond van tevoren en bereid de salsa alvast voor.
Ingrediënten
- 2 bosje koriander blaadjes geplukt, steeltjes gehakt
- 1 bosje bladpeterselie steeltjes, gehakt
- 3 tenen knoflook grof gesneden
- 10 cm gemberwortel geschild, grof gesneden
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 groene peper grof gesneden
- 2 el sojasaus
- 2 limoenblaadjes djeroek poeroet*, fijngesneden
- 2 limoenen bio, sap en rasp
- 1 hele kip in 8 stukken (vraag je poelier dit te doen) of 6 kippendijen
mangosalsa
- 2 mango’s in blokjes
- ¼ komkommer zaad eruit geschraapt, in blokjes
- 4 bosuitjes fijngesneden
- 1 rode peper zaadjes verwijderd, fijngesneden
- 1 limoen sap
- 2½ el olijfolie
Instructies
-
Maal de koriander- en peterseliesteel, knoflook, gember, zonnebloemolie, groene peper, sojasaus, limoenblad en limoenrasp en -sap in een kleine keukenmachine fijn tot een pasta. Maak met een mes inkervingen in de stukken kip en wrijf ze in met de pasta. Marineer de kip afgedekt minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast.
-
Doe alle ingrediënten voor de mangosalsa in een kom en schep er zout en peper naar smaak door.
-
Verwarm de oven voor op 180ºC.
-
Leg de stukken kip op een bakplaat en braad ze in 35-40 min. gaar in de oven, keer ze halverwege.
-
Serveer de kip met de mangosalsa en korianderblaadjes.
Voedingswaarde
* Te koop bij de toko (vaak uit de diepvries). Vervang ze evt. door extra limoen- of citroenrasp.
Recept: Valli Little. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!