Paella met kip, chorizo en paprika

Paella met kip, chorizo en paprika

aantal 4 | hoofdgerecht | zomer | spaans |
Doordeweeks even ontspannen, doe je zo. Even een kwartiertje snijden en roeren, de paella in de oven doen, glas wijn inschenken en even bijkletsen over de dagelijkse beslommeringen…
Kooktijd15 minutes
Oven30 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie mild
  • 8 kleine kipdrumsticks
  • 1 el paprikapoeder mild
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook in plakjes
  • 1 rode groene en gele paprika, in blokjes
  • tl geelwortelpoeder kurkuma* of 1 tl saffraandraadjes
  • 350 g risottorijst Lassie
  • 600-650 ml kippenbouillon van 1 tablet
  • 100 g chorizo aan één stuk, in blokjes
  • 3 el peterselie plat, fijngesneden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm de olie in een ruime pan. Kruid de drumsticks met zout, peper en 1 tl van het paprikapoeder. Bak de drumsticks rondom goudbruin in olie.
  • Voeg ui, knoflook en paprika’s toe en bak kort mee. Voeg de rest van het paprikapoeder en de kurkuma (of saffraan) toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst toe en roer 3 min. totdat alles goed gemengd is. Voeg de bouillon en chorizo toe, breng aan de kook en laat zachtjes 5 min. koken. Roer af en toe.
  • Schuif de pan dan in het midden van de oven en laat de rijst in 15-20 min. verder garen. Voeg evt. nog wat bouillon toe als het te droog lijkt. Neem de pan uit de oven, dek af met deksel of aluminiumfolie en laat nog 
10 min. verder doorgaren. Bestrooi met de peterselie en servee

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Recepten: Trudelies Schouten. Styling: Jan Willem van Riel. :Fotografie Rob van der Vet. Bereiding: Bart Stuart
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!