aantal |
hoofdgerecht |
doordeweeks, familietijd |
mediterraans |
Of je nu een vlot & vers-dag hebt of iedereen te eten vraagt, met aardappel kook je altijd iets lekkers! Aviko wil je kookweek nóg inspirerender maken met aardappelrecepten en -tips precies op maat. Wat denk je van mediterrane rösti met merguez als bijvoorbeeld de buren blijven eten?
Ingrediënten
- 8 el olijfolie
- 1 Aviko rösti original zak, 750 g
- 8 merguez of chipolataworstjes
- 2 rode uien gesnipperd
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 aubergines klein, in blokjes
- ½ tl komijn gemalen
- 250 g cherrytomaatjes gehalveerd
- handvol basilicum
Instructies
- Verhit in een ruime koekenpan 3 el olijfolie. Bak de rösti in 15 min. goudbruin en gaar. Verhit intussen in een andere koekenpan 2 el olijfolie. Bak de merguez in 6-8 min. goudbruin en gaar.
- Schep de rösti op een schaal. Schenk de laatste 3 el olijfolie in de pan. Fruit de ui met de knoflook 2 min. Schep de aubergine erdoor en bak 4 min. mee. Bestrooi met de komijn. Voeg de tomaatjes toe en bak nog
- 2 min. Houd intussen de worstjes onder een deksel op laag vuur warm.
- Schep de rösti door de groenten en warm ze nog 2 min. mee. Breng op smaak met zout en peper. Leg de worstjes erop en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer direct.
Voedingswaarde
Recept: delicious. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Jet Krings. Bereiding: Yvonne Jimmink
delicious. i.s.m. Aviko
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!