aantal 4 |
nagerecht |
weekend |
|
Met wat ananas en een paar bananen uit de vriezer maak je anytime een lekkere kom yoghurt-ananasijs.
Ingrediënten
ananasplakken
- 2 el fijne kristalsuiker
- 4 dun gesneden plakken ananas
yoghurt-ananasijs
- 175 ml dikke Griekse yoghurt
- 50 ml dikke kokosmelk*
- 500 g ananasstukjes bevroren
- 1 banaan in plakjes, bevroren
- 75 ml vloeibare bloemenhoning bijv. acaciahoning
- 2 el citroensap
- snufje kaneel
- 2 el geroosterde grof geraspte kokos natuurwinkel
Instructies
- Laat de suiker in een ruime koekenpan licht karamelliseren. Leg de plakken ananas in de pan en bak ze op laag vuur 3-5 min. totdat ze rondom mooi gekarameliseerd en wat zachter zijn. Laat afkoelen.
- Doe alle ingrediënten voor het ijs behalve de geraspte kokos in de keukenmachine en mix tot er een romige egale ijsmassa ontstaat. Schraap zo nu en dan even alles naar beneden in de machine, zodat het mes de blokjes bevroren ananas goed meepakt.
- Neem het yoghurt-ananasijs uit de kom en verdeel over vier glazen en garneer met de geraspte kokos. Geef de gebakken ananasplak erbij.
Voedingswaarde
* Dikke kokosmelk of coconutcream koop je bij de goed gesorteerde supermarkt of de toko.
Recepten: Dosia Brewer. Fotografie: Saskia van Osnabrugge. Styling: Jet Krings. Bereiding: Ajda Mehmet. Productie: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!