aantal 4 |
hoofdgerecht, lunchgerecht |
weekend |
amerikaans |
Hotdogs zijn voor ons de ultieme guilty pleasure. Simpel, maar oh zo lekker! De zelfgemaakte knolselderijremoulade en smokey dog maakt deze versie van Janneke Philippi toch een beetje bijzonder. De waterkers zorgt voor extra pit. Serveer een lekkere portie polentafriet bij de hotdogs.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- ½ knolselderij ± 400 g
- 1 kleine groene handappel
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 3 el citroenmayonaise
- 4 smokey hotdogs (zie tip hieronder)
- 4 harde broodjes
- 4 tl mosterd + evt. extra voor erover
- 25 g waterkers
- 2 el gebakken uitjes cornichons en groentechips, voor erbij
Instructies
- Schil de knolselderijhelft en snijd of schaaf in luciferdunne reepjes. Snijd de appel in kwarten en snijd of schaaf eveneens in luciferdunne reepjes. Meng de knolselderij, appel en sjalot met de mayonaise.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de hotdogs in 4-5 min. bruin. Snijd intussen de broodjes open. Bestrijk ze met mosterd en beleg met de waterkers.
- Verdeel de worsten en wat knolselderijremoulade over de broodjes. Maak evt. af met nog wat mosterd en gebakken uitjes. Serveer de hotdogs met de rest van de remoulade, de cornichons en de groentechips.
hotdogs roken
- Leg een vel stevig aluminiumfolie op de bodem van een wok. Strooi er 2 el rookmot op. Vouw een tweede vel aluminiumfolie dubbel. Prik er met een satéstokje gaatjes in en leg op de rookmot.
- Leg de hotdogs op het aluminiumfolie in de wok. Dek af met een laatste vel aluminiumfolie. Vouw de folie aan de rand dicht zodat er geen rook kan ont- snappen. Rook de hotdogs 4-5 min. Ze zijn dan gaar en warm, dus je kunt ze meteen serveren.
Voedingswaarde
calorieën: 625kcal
eiwit: 19g
vet: 42g
koolhydraten: 39g
Recepten, styling, bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!