aantal 6 |
bijgerecht |
feestelijk, kerst |
hollands |
bijgerecht |
feestelijk, kerst |
hollands |
Deze overheerlijke stoofpeertjes zijn het allerlekkerst met een glaasje ruby port en stukjes olde remeker.
Meer weten over stoofpeertjes en hoe je ze kan klaarmaken? Lees alles over dit heerlijke peertje in ons grote stoofperendossier.
Ingrediënten
- 10 stoofperen, liefst gieser wildeman, geschild, steeltjes eraan, kroontjes eraf
- ½ (bio)citroen, schoongeboend en in plakken
- 3-4 blaadjes laurier
- 3 cm verse gember, geschild en in dunne schijfjes
- 2 kaneelstokjes
- 100 g suiker
- 1 fles witte dessertwijn of witte port
- 150 g honing
Instructies
-
Doe de peertjes in een passende pan. Verdeel de rest van de ingrediënten, behalve de honing, erover. De peertjes moeten bijna helemaal onder staan. Breng zachtjes aan de kook. Draai het vuur lager en laat de peertjes 1 uur en 25 min. met de deksel op de pan zachtjes stoven.
-
Verwarm de oven voor op 180°Zet de peren voorzichtig rechtop in een wijde ovenschaal. Kook het overgebleven vocht met de honing in tot eenderde deel. Zeef de saus boven de peertjes in de schaal. Zet de schaal in de oven. Laat de peren in ±15 min. karamelliseren en gaar worden. Giet zo nu en dan wat karamelsaus over de peren. De peren zijn gaar als je er met een scherp mesje makkelijk doorheen kunt prikken. Laat ze afkoelen en schep op een mooie schaal. Overgiet ze met de saus uit de ovenschaal en dien op.
-
Lekker met wat olde remeker erbij.
Voedingswaarde
Recepten: Yvette van Boven. Fotografie: Eric van Lokven. Styling: Cyn Ferdinandus. Bereiding: Yvonne Jimmink. Productie: Dosia Brewer
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!