aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
arabisch |
Chermoula, een fantastische Arabische smaakmaker van verse kruiden, specerijen, knoflook, citroensap en olijfolie is perfect als marinade én heerlijk over gegrild vlees of vis!
Ingrediënten
- 1 citroen sap
- 10 el olijfolie extra vierge
- 1 tl komijnpoeder jinten
- 3 tenen knoflook fijngesneden
- 4 kipfilets
- 1 tl chilipoeder
- 1 bosje koriander fijngesneden
- 2 el verse kruiden bijv. munt en dille, fijngesneden
- 1 rode ui fijngesneden
- 2 blikken kikkererwten à 400 g, uitgelekt
Instructies
- Meng de helft van het citroensap met 2 el olijfolie, de helft van de komijn, helft van deknoflook en zout en peper naar smaak. Wentel de kipfilets erdoor en laat 10 min.marineren.
- Meng voor de chermoula de rest van het citroensap met 5 el olijfolie, de rest van de knoflook en komijn, het chilipoeder, de helft van de verse koriander en zout en peper naar smaak.
- Verhit de grillpan goed heet voor of ontsteek 30 min. van tevoren de barbecue. Gril de kipfilets in 10-12 min. rondom goudbruin en gaar. Meng de rest van de koriander met de andere fijngesneden kruiden en ui door de kikkererwten. Voeg de laatste 3 el olijfolie en zout en peper naar smaak toe.
- Leg de gegrilde kipfilets op een schaal. Schep er de chermoula over. Serveer met de kikkererwten-kruidensalade.
Voedingswaarde
Receptuur en styling: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: culinaire redactie delicious.
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!