Gebraden kip met laksa en taugésalade

Gebraden kip met laksa en taugésalade

aantal 4 | hoofdgerecht | weekend | aziatisch |
Deze heerlijke gebraden laksakip kan binnen een kwartier de oven in. De frisse Aziatische salade met sperziebonen, taugé en limoen past perfect bij de pittige kip. 
Liever gebraden kip zonder Aziatische twist? Probeer dan onze gebraden kip met knoflookmayonaise.
Voorbereiding15 minutes
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour 15 minutes

Ingrediënten

  • 75 g laksapasta*
  • 1 kip van 1,6 kg, opengeknipt aan rugzijde, opengeklapt en platgedrukt
  • 150 g sperziebonen in schuine stukken
  • 250 g kerstomaatjes in kwarten
  • 150 g taugé
  • 1 bosje koriander blaadjes geplukt
  • 1 lange rode peper in dunne plakjes
  • sap van 1 limoen

ook nodig

  • bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel 1 el van de laksapasta onder het vel van de kippenborst en strijk nog 1 el over de kip. Leg een vel bakpapier in een braadslee en leg de kip erop. Braad de kip 30 min. in de oven, bestrijk met de rest van de laksapasta en braad nog 30-40 min. of tot hij gaar is. Laat de kip, losjes afgedekt met aluminiumfolie, 10 min. rusten.
  • Maak intussen de salade: blancheer de sperziebonen kort in kokend water. Meng de tomaatjes, taugé, koriander, sperziebonen en peper in een kom en zet weg.
  • Giet voor de dressing de uitgelopen sappen van de kip in een kom, meng met het limoensap, breng eventueel op smaak met zout. Besprenkel de salade met de dressing.

Voedingswaarde

calorieën: 625kcal
eiwit: 68g
vet: 35g
koolhydraten: 10g
auteur: delicious.
* Laksapasta is te koop bij de toko. Vervang het evt. door Thaise rode currypasta (die is wel pittiger!).
Recepten: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simon. Styling: Berni Smithies. Bewerking: Merijn Tol
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!