Freekeh met zalm en honing-paprikaglazuur

Freekeh met zalm en honing-paprikaglazuur

aantal 4 | hoofdgerecht | doordeweeks | internationaal |
Gek op zalm? Dit recept met freekeh en honing-paprikaglazuur is een echte aanrader!
Nog een lekker recept met freekeh: een salade met freekeh, koriander en merguez.
Voorbereiding30 minutes
Kooktijd15 minutes
Totale tijd45 minutes

Ingrediënten

  • 330 g freekeh
  • 40 ml vloeibare honing
  • 2 tl gerookte-paprikapoeder (pimentón)
  • 40 ml extra vergine olijfolie
  • 600 g zalmfilet aan één stuk, ontveld
  • 1 kleine courgette, over de lengte in dunne linten geschaafd, liefst op een mandoline
  • 150 g verse of diepvriesdoperwten, geblancheerd en koud afgespoeld
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 4 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • plukjes dille, voor erbij

romige limoendressing

  • 3 el zure room
  • sap van 1 limoen
  • 3 el extra vergine olijfolie

Instructies

  • Doe de freekeh in een steelpan en overgiet met 1½ l koud water. Breng op matig vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat afgedekt in ± 25 min. zachtjes gaarkoken, waarbij alle vloeistof wordt opgenomen. Laat afkoelen en schep af en toe om.
  • Verwarm intussen de oven voor op 200ºVerwarm in een kleine steelpan de honing met het paprikapoeder en de extra vergine olijfolie zacht zodat het goed mengt.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm erop. Kwast in met het honing-paprikamengsel. Bestrooi met zout. Bak 15 min. voor medium. Neem uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten.
  • Schep in een kom de freekeh om met de courgettelinten en doperwten.
  • Verwarm de zonnebloemolie in een koekenpan op matig vuur. Bak hierin de knoflook al omscheppend in 20-30 sec. tot net knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Klop voor de dressing in een kleine kom alle ingrediënten door elkaar. Voeg 2-3 el lauw water en flink wat zout en peper toe. Schep de salade om met de dressing, leg op een schaal en bestrooi met knoflookplakjes en dille. Serveer samen met de geroosterde zalm.

Voedingswaarde

calorieën: 1115kcal
eiwit: 48g
vet: 69g
koolhydraten: 69g
auteur: delicious.
Recept: Phoebe Wood. Fotografie: Chris Court. Styling: Kirsten Jenkins. Bewerking: Trudelies Schouten
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!