aantal |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Courgetti is spaghetti maar dan van courgette! Fris, knapperig en extra lekker met mozzarella, prosciutto en flinke appelkappertjes. Zo krijg je je dagelijkse hoeveelheid groenten binnen zonder het te merken.
Ingrediënten
- 3-4 courgettes
- 100 g boter
- 3 el olijfolie extra vergine
- 2 tenen knoflook fijngesneden
- 1 biocitroen rasp en sap
- 40 g appelkappertjes
- 2 buffelmozzarella grote bollen, in stukken gescheurd
- 6 prosciutto dunne plakken, in repen
- ook nodig: juliennerasp spiraalsnijder of mandoline
Instructies
- Maak met een juliennerasp, spiraalsnijder of mandoline lange dunne ‘spaghetti’-slierten van de courgette.
- Smelt de boter met de olie een kleine koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. Voeg het citroenrasp en -sap toe. Neem de pan van het vuur.
- Blancheer de courgettini 1 min. in een grote pan met licht gezouten water. Giet af.
- Schep de courgettini om met de helft van de citroenboter, schep op de borgen en verdeel de appelkappertjes, mozzarella, prosciutto en de rest van de citroenboter erover.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!