Citroen-ricottacake met frambozenroom

Citroen-ricottacake met frambozenroom

aantal 8 | nagerecht, zoet | feestelijk, weekend | internationaal |
Frambozen, citroen en ricotta gaan geweldig samen en maken deze cake tot overdadig comfortfood. Ook lekker met aardbeien of ander rood fruit. Het leven is veel te kort om jezelf niet te verwennen!
Nog zo’n onweerstaanbare taart met ricotta maken?
Voorbereiding55 minutes
Kooktijd1 hour
Totale tijd1 hour 55 minutes

Ingrediënten

  • 240 g amandelmeel*
  • 75 g bloem, gezeefd
  • rasp en sap van 3 citroenen
  • 300 g ricotta
  • 225 g boter, op kamertemperatuur
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 6 eieren, gesplitst
  • 250 ml crème fraîche
  • 2-3 el poedersuiker
  • 250 g frambozen*, de helft kleingesneden
  • ook nodig: springvorm van 22 cm Ø ingevet, bodem bekleed met bakpapier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe het amandelmeel, de bloem, het citroensap en de -rasp en de ricotta in een kom. Klop de boter en kristalsuiker in een andere kom met de mixer tot een licht en romig mengsel. Voeg de eierdooiers een voor een toe en klop goed na elke toevoeging. Voeg het ricotta-amandelmengsel toe en spatel het er luchtig door.
  • Klop in een schone kom de eiwitten tot stijve pieken. Schep eenderde van het eiwit door het ricottamengsel, zodat dit losser wordt, en spatel dan de rest er snel en luchtig door. Schep dit beslag in de vorm en bak het 1 uur, of tot een in het midden ingestoken satépen er schoon uitkomt. Laat de cake eerst 10 min. afkoelen in de vorm, keer hem dan op een rooster en laat volledig afkoelen.
  • Meng in een kom de crème fraîche met de poedersuiker en spatel de kleingesneden frambozen er losjes door, zodat je een gemarmerd effect krijgt. Bestrijk de cake met de frambozenroom, garneer met de hele frambozen en serveer.

Voedingswaarde

calorieën: 700kcal
eiwit: 14g
vet: 51g
koolhydraten: 46g
auteur: delicious.
* Neem buiten het seizoen frambozen uit de diepvries of ander seizoensfruit. Amandelmeel is bij te koop bij veel supermarkten en biologische winkels. Of maal zelf witte amandelen in de keukenmachine zo fijn mogelijk.
Recepten: Christine Manfield. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!