vegetarisch
aantal 6 |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
hoofdgerecht |
weekend |
italiaans |
Als je het weekend veel eters over de vloer krijgt, is dit het ideále gerecht. Lekker makkelijk én.. je hoeft maar 30 minuten in de keuken te staan, de oven doet de rest. Heb jij meer tijd voor je gasten!
Probeer ook eens cannelloni gevuld met groene asperge, ham & geitenkaas!
Ingrediënten
- 1 grote hakaido pompoen (± 1½ kg)
- 100 g boter
- 1 l volle melk
- 1 fles passata à 700 ml
- 400 g gorgonzola piccante in stukjes
- 500 g verse lasagnevellen uit de koeling
- 2 bollen mozzarella à 125 g in plakjes
- 50 g parmezaanse kaas geraspt
- tijm of basilicum om te bestrooien
- ook nodig: ovenschaal 30×20 cm
voorraad
- 4 el olijfolie
- 100 g bloem
Instructies
-
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
Halveer de pompoen en lepel de pitten en de draden eruit. Snijd de pompoen in stukken van 4-5 cm.
-
Leg ze op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Rooster de pompoen in de oven in 15 min. gaar.
-
Smelt intussen de boter in een sauspan. Voeg de bloem toe en bak 2 min. zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de koude melk erbij en klop tot een gebonden, gladde saus. Laat 3-4 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
-
Schenk de passata in de ovenschaal. Neem de pompoen uit de oven. Verlaag de oventemperatuur naar 200°C.
-
Rol de pompoen en gorgonzola in de lasagnevellen. Leg de cannelloni in de tomatensaus. Schenk de bechamelsaus over de cannelloni. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met de parmezaan.
-
Bak de cannelloni in de oven goudbruin en gaar in 30 min. Haal uit de oven en bestrooi met tijm of basilicum.
Voedingswaarde
calorieën: 1021kcal
eiwit: 43g
vet: 60g
koolhydraten: 75g
Recepten, Styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Phillipi
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!