aantal 4 |
hoofdgerecht |
doordeweeks |
italiaans |
Deze risotto gevuld met cannellinibonen en saucijs is het ideale comfort food. Deze variant van Janneke Philippi zet je ook nog eens binnen een half uur op tafel. En ja, om een echt lekkere risotto te maken, is heel veel roeren in de pan essentieel. Maar: dat is stiekem best rustgevend!
Ingrediënten
- 50 g boter
- 3 varkenssaucijzen in plakjes
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 2 tenen knoflook fijngehakt
- 300 g risotto
- 150 ml witte wijn droog
- 1 l vleesbouillon
- 2 blikken cannellinibonen à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
- hand parmezaanse kaas geraspt
- 50 g rucola
Instructies
- Smelt in een ruime pan met dikke bodem 25 g boter. Bak de plakjes saucijs in ± 4 min. aan beide kanten bruin en gaar. Schep ze uit de pan.
- Fruit de sjalot en knoflook in het bakvet. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zien. Schenk de wijn in de pan. Laat de rijst zachtjes kokend de wijn opnemen. Blijf roeren. Voeg in 3-4 porties de bouillon toe. Laat de rijst elke portie bouillon zachtjes kokend opnemen voor je de volgende portie toevoegt. Roer regelmatig en kook de risotto in 15-18 min. zachtjes beetgaar. Voeg met de laatste portie bouillon ook de bonen en de saucijs weer toe en warm ze in de risotto mee.
- Neem de risotto van het vuur. Voeg de rest van de boter en een flinke hand parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper. Schep vlak voor serveren de rucola erdoor en bestrooi met nog wat parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
Recept, styling en bereiding: Janneke Philippi. Fotografie: Serge Philippi. Bewerking: Trudelies Schouten
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!