Burgers van portobello met halloumi

Burgers van portobello met halloumi

vegetarisch
aantal 4 | brunch, hoofdgerecht, lunch | doordeweeks, weekend | internationaal |
Doordeweeks wil je supersnel aan tafel, maar óók lekker eten! Maak deze portobelloburgers met halloumi,  rucola en avocado. Broodje toasten en klaar is je burger, binnen 30 min. Van dit soort easy en vlugge recepten kun je er nooit genoeg hebben!
Halloumi-fan geworden? Maak deze vegetarische balletjes met halloumi.
Totale tijd30 minutes

Ingrediënten

  • 1 grote avocado
  • rasp en sap van 1 (bio)citroen
  • 2-3 el olijfolie
  • 4 portobello’s, steeltjes afgesneden
  • 4 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 milde rode peper, zonder zaadjes en fijngesneden
  • 1 el honing
  • 2-3 el appelazijn
  • 4 plakken halloumi*, totaal ± 250 g
  • 4 broodjes, opengesneden en licht geroosterd
  • mayonaise
  • 40 g rucola

Instructies

  • Prak de avocado en voeg zout en peper toe. Sprenkel de helft van het citroensap erover en zet weg.
  • Verhit in een grote koekenpan 1 el olie op matig vuur. Leg de portobello’s erin, bestrooi met peper en bak aan beide kanten 6 min. Voeg nog 1-2 el olie toe en doe ook de tijm, knoflook, rode peper, citroenrasp en het resterende citroensap in de pan. Schep de portobello’s nog 2 min. om en voeg de honing, appelazijn en ½ tl zout toe. Schep nog 1 min. om. Neem van het vuur.
  • Verhit intussen een andere koekenpan op matig vuur. Bak hierin de plakjes halloumi aan beide kanten 3 min. tot ze licht kleuren. Verdeel de avocado over de broodjes en beleg met halloumi, portobello’s, mayonaise, rucola en broodkapjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
* Halloumi is harde Griekse kaas die zich goed laat bakken. Te koop in mediterrane winkels en ruimgesorteerde supermarkten.
Recept: Warren Mendes. Fotografie: Jeremy Simons. Styling: David Morgan 
 
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!