aantal 8 |
zoet |
zomer |
|
Kleine moeite, groots effect. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte aardbeien-tijmtaartjes die je heel easy maakt van wat plakjes bladerdeeg en zomerzoete zomerkoninkjes.
Ingrediënten
- 8 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid
- 2 el geleisuiker
- 600 g aardbeien gehalveerd
- tijm blaadjes
- ei losgeklopt
- voor erop: tijmbloemetjes en aarbeienjam
Instructies
- Steek uit het bladerdeeg rondjes van 12 cm ∅. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier en leg op elk bakblik 4 rondjes deeg. Bestrooi elk rondje met de geleisuiker. Verdeel de aardbeien en wat tijmblaadjes erover, maar laat 1½-2 cm van de rand vrij. Sla de rand over de aardbeien en druk licht aan. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en bestrooi de taartjes met geleisuiker.
- Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met verwarmde aardbeienjam en garneer met tijmbloemetjes.
Voedingswaarde
Dit recept printen Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!