Aardbeien-tijmtaartjes

Aardbeien-tijmtaartjes

aantal 8 | zoet | zomer | |
Kleine moeite, groots effect. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte aardbeien-tijmtaartjes die je heel easy maakt van wat plakjes bladerdeeg en zomerzoete zomerkoninkjes.
Kooktijd45 minutes
Afkoelen/oven50 minutes
Totale tijd1 hour 35 minutes

Ingrediënten

  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg ontdooid
  • 2 el geleisuiker
  • 600 g aardbeien gehalveerd
  • tijm blaadjes
  • ei losgeklopt
  • voor erop: tijmbloemetjes en aarbeienjam

Instructies

  • Steek uit het bladerdeeg rondjes van 12 cm ∅. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier en leg op elk bakblik 4 rondjes deeg. Bestrooi elk rondje met de geleisuiker. Verdeel de aardbeien en wat tijmblaadjes erover, maar laat 1½-2 cm van de rand vrij. Sla de rand over de aardbeien en druk licht aan. Bestrijk de deegranden met losgeklopt ei en bestrooi de taartjes met geleisuiker. 
  • Bak ze in het midden van de oven in 15-20 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk met verwarmde aardbeienjam en garneer met tijmbloemetjes.

Voedingswaarde

auteur: delicious.
Dit recept printen
Ga je het proberen? Laat het ons weten.Mention @deliciousnederland of tag #deliciousnederland!