Met deze 6 bbq-toppers scoor je sowieso

Eindelijk is het weer zo ver: we kunnen barbecueën! Heb je de barbecue al klaargemaakt? Mooi, want we hebben 6 waanzinnig lekkere gerechten om klaar te maken. Echte toppers als je het ons vraagt. 

Even je geheugen opfrissen over barbecueën? Lees hier alles over de verschillende bbq’s!

6 x Lekkere gerechten van de barbecue

buikspek-saté-delicious

saté van gemarineerd en geroosterd buikspek

Mister Kitchen proeft Zuid-Korea: van kimchi salades tot buikspek en alles wat er tussen in zit. Buikspek is ideaal vlees voor op de bbq. Maar ook in een grillpan rooster je het lekker krokant. En zó vol van smaak, heerlijk!

>> naar recept

kebabs-smokey-delicious

chipotle-honey kipkebabs

Jord Althuizen heeft ons helemaal ingepakt met zijn flinke barbecueboek Smokey Goodness. We willen alle gerechten eruit maken. Deze kipkebabs hebben we al in onze testkeuken gemaakt. Smokey, spicy en zoet. Je kunt ze direct boven de kolen grillen (dus niet indirect), waardoor ze geschikt zijn om te maken op elke barbecue. Dit recept komt uit Smokey Goodness van Jord Althuizen. Hét barbecueboek van deze zomer. 

>> naar recept

entrecote-delicious

gegrilde entrecote met rucolatopping & ciabattacroutons

Deze verrukkelijke gegrilde entrecote maak je zo. Serveer met deze zoete, gepofte uien en onweerstaanbare ciabattacroutons. Enjoy!
Trek in meer entrecote? Maak dan ook dit recept!

>> naar recept

 
varkensvlees-delicious

broodje geroosterd varkensvlees op z’n vietnamees

Waar wij in het barbecueseizoen trek in hebben? Fluffy broodjes gevuld met slowgegaard varkenvlees, knapperige pickle van rettich en wortel en een zoete saus met Aziatische smaakmakers.

>> naar recept

drumsticks-delicious

thaise drumsticks met cashewsaus & salade

Deze Thaise drumsticks kun je gemakkelijk op de barbecue bereiden! Voeg als de saus nog te pittig is meer kokosmelk en cashewnotenpasta toe.
Ook lekker van de barbecue: gegrilde entrcote met rucolatopping.

 

>> naar recept

onglet met parmezaanfriet en salsa verde

Onglet is een vrij zeldzaam stuk vlees, want elke koe heeft maar één (kleine) onglet. Wij eten deze klassieker uit de Franse bistrokeuken het liefst met friet (mét parmezaan!) en fris-kruidige salsa verde. 
En de allerlekkerste friet maak je natuurlijk zelf. Wij geven tips & tricks voor superknapperige, homemade friet.

>> naar recept