delicious. test: dít zijn de lekkerste chocoladeletters

Het is al bijna 5 december en dus vliegen de chocoladeletters je om de oren. Van gezouten karamel met noten tot discodip: de supermarktschappen liggen vol met nieuwe chocoladesmaken. Wij testen de ‘gewone’ melkchocoladeletters en dít vinden wij de allerlekkerste.

Bekijk onze webshop voor ons chocolade assortiment!

 

Onze redactie is gék op chocolade en iedereen offert zich dan ook graag op om mee te proeven. We testen blind de melk chocoladeletters van Albert Heijn, Hema, De Heer, Jamin, Lidl, Tony Chocoloney én Verkade.

 

 

Lidl
De eerste chocoladeletter die we proeven is van de Lidl. Het is een dunne letter. Hij smaakt erg goed en smelt prima. We menen iets van zout te proeven. Hij is best lekker, maar niet bijzonder.

Tony’s chocoloney
De welbekende chocoladeletter van Tony’s chocolonely is als tweede aan de beurt. Deze letter is donkerder van kleur dan letter nummer 1. Hij is lekker romig, maar smaakt wel te zoet. Hij smelt goed op de tong. Al met al een prima chocoladeletter.

Jamin
Deze letter is erg dik en van alle letters het meest licht van kleur. Het is nou niet dat je hier direct je tanden in wil zetten. Laura proeft: ‘Deze is erg melkig, ik proef weinig cacao. Dit is niks voor mij’. De rest is er ook niet over te spreken. Hij smelt niet goed en heeft een brokkelige structuur.

De Heer
Deze chocoladeletter lijkt minder vet te smaken. Hij is donker van kleur en bevat veel cacao. Hij is lekker dun en daardoor knapperig. Écht een letter waar je je tanden in wilt zetten. Jessica: ‘Ik proef iets van mokka in deze chocola, erg lekker!’ Maar daar moet je natuurlijk wel van houden. Een heerlijke letter, vinden wij.

Hema
De smaak van deze letter is oké. Hij is niet te zoet. Over de structuur zijn we minder enthousiast: brokkelig, niet knapperig, en smelt niet lekker in je mond.

Albert Heijn
Zoet, zoet en nog eens zoet. Deze chocolade is mierzoet. ‘Kinderchocolade noem ik dit’, roept Minta terwijl ze het stukje chocola terug legt. Deze chocoladeletter wordt door niemand opgegeten.

Verkade
Last but not least: de gouwe ouwe letter van Verkade. Deze chocoladeletter heeft het allemaal: hij is niet te zoet, je proeft een beetje zout, hij smelt goed. Een echte chocoladesmaak. Wat ons betreft de winnaar, maar over smaak valt niet te twisten.

De uitslag

  1. Verkade
  2. De Heer
  3. Tony chocolonely
  4. Lidl
  5. Hema
  6. Albert Heijn
  7. Jamin

TEKST & BEELD ROBIN MAASWINKEL

chocoladeletters-delicious