Hét ultieme oliebollen lijstje: hier haal je de lekkerste

Kerst is voorbij dus we mogen ons weer verheugen op heerlijke oliebollen en appelbeignets. Maar waar halen we de beste? We vroegen het jullie en zie hier: de allerlekkerste oliebollen uit heel het land.

Zin om zelf te bakken? Bekijk hier ons ultieme recept voor de perfecte oliebol.

Bakkerij ten Hove – Nieuwkerk, Zeeland

De oliebollen van deze bakkerij zijn dit jaar met goud bekroond! Al sinds 1950 worden de geheimen van de bakkerij overgenomen van vader op zoon en dat proef je! Gegarandeerd succes bij bakkerij ten Hove in Zeeland.

Oliebollenkraam bij winkelcentrum Stient – Volendam

Al 25 jaar verkopen echtpaar Jan en Angelique oliebollen, appelbeignets, puddingbollen en wafels. En dat allemaal vanaf de parkeerplaats bij winkelcentrum Stient in Volendam.

Bakkerij Franssen – Epen, Zuid-Limburg

Bij bakkerij Franssen staat kwaliteit en klantvriendelijkheid voorop. Zodra je de bakkerij in stapt komt de geur van vers gebakken brood en oliebollen je tegemoet. Van roomboter appelbollen en appelbeignets tot kerstkransen, ze hebben alles!

Bakkerij van leeuwen – Woerden

Taart, koek, vlaai, brood, gebak en in december de meest heerlijke oliebollen. Bij bakkerij van Leeuwen kun je voor heel veel terecht. Ze hebben ook heerlijke ‘feestbroden’ met spijs.

Bakkerij Jongejans – Amsterdam

In Amsterdam en omstreken vind je bakkerij Jongejans. Dit familiebedrijf bakt als sinds 1962 vers brood en banket. Het assortiment telt meer dan 250 producten en daarbij verkopen ze ook nog heerlijke oliebollen! Ze hebben vijf vestigingen in en rondom Amsterdam.

Echte bakker Reijenga – Drachten

Bij Reijenga zijn ze, zoals ze het zelf noemen, sterk in ambachtelijk werk en leveren ze eerlijke en heerlijke broden en gebak. Die passie en vakmanschap proef je terug – ook in hun oliebollen.

Banketbakkerij Wesselman – Weesp

Sinds 1920 dé banketbakkerij van Weesp. Buiten de lekkere oliebollen maken ze de beroemde ‘weespermoppen’, gemaakt van amandelspijs. Aanrader!

Banketbakkerij Zandstra – Apeldoorn

Bakker Wim en zijn team zorgen ervoor dat er elke dag weer heerlijke broden en banket op de toonbank liggen. Ze kregen de titel ‘Leukste bakkerij van Apeldoorn’ vanwege het aanbod, de service en de goede prijs-kwaliteitverhouding.

Bakker Looijenga – Nijmegen

Deze banketbakkerij en chocolaterie levert al decennia lang goede kwaliteit gebak en taarten. Van generatie op generatie zijn zij uitgegroeid tot een begrip in en rondom Nijmegen. De bakkerij is zeker een bezoekje waard voor lekkere oliebollen!

Oliebollenkraam Dennis Smit – sluisplein, Ouderkerk aan de Amstel

Deze oliebollenkraam is beroemd en geliefd. In 2018 stond hij in de top 10 van lekkerste oliebollenkraam van het AD. Nog steeds levert Dennis Smit heerlijke oliebollen en appelbeignets waar men voor in de rij staat. Als dat geen goed teken is…

Oliebollenkraam Maasakkers – Den Helder

Tegenover het station van Den Helder staat oliebollenkraam Maasakkers. De familie Maasakkers is met hun oliebollenkraam een vertrouwd gezicht in Den Helder. Door de jaren heen hebben ze trouwe fans gekregen omdat de oliebollen simpelweg verrukkelijk zijn.

Beeld: iStock

ultieme-oliebollen-lijstje - delicious