Cranberry-kokoscake

Op de redactie kregen we verschillende vragen binnen over de cranberry-kokoscake uit delicious.kerst (p. 56). We bakten ‘m vorige week in de redactiekeuken, culinair redacteur Trudelies Schouten doet verslag: ‘Nu eindelijk dan, we hebben de cranberry kokoscake getest. Hij is ook gelijk helemaal schoon op nu. We hebben hem wel helemaal zo gemaakt als het recept beschreef, omdat ik in ieder geval wilde zien hoe het er uitkwam en hoe ook het beslag eruit zag. Alleen de hoeveelheid bakpoeder heb ik naar 3 tl verminderd (bakpoeder kan een nare nasmaak geven als het teveel wordt gebruikt). Het beslag was heel dik vloeibaar, iets vloeibaarder dan het beslag van een klassieke cake. We hebben dus ook de 250 ml melk gebruikt.
Na een uur was de taart nog niet echt gaar. We hebben hem uiteindelijk 75 min. in de oven gehad en toen leek die echt goed gaar. De satéprikker die ik erin stak kwam er tenminste droog uit.
Na 30 min. afkoelen hebben we de taart aangesneden en toen zag de binnenkant er nog een beetje nattig uit. Op zich wel gaar maar best vochtig (als het niet gaar is, loopt het deeg nog en proef je ook ongare bloem). We vonden het resultaat wel heel erg lekker.
Ik zou zelf in het vervolg niet meer dan 200 ml melk gebruiken, maar de rest kan zo blijven. En dus 75 min. bakken. Bij ons werd de cake niet te donker, als dat wel zo is, kun je hem afdekken en misschien is je oven dan heter dan die aangeeft.
Ik ga hem in ieder geval nog een keer maken, want ik vond de cake heerlijk met die friszoete cranberry’s.’

cranberry