7x onze favoriete vegan recepten

Share on pinterest
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Heerlijk eten hoeft geen vlees, vis of zuivel te bevatten. Nodig al je (vegan) vrienden uit en maak indruk met een van deze fijne vegan gerechten. Ga jij voor vegan lasagne, stroganoff met portobello of een van onze andere favoriete vegan recepten?

Wil je naast deze zeven heerlijke recepten ook tips hoe je dierlijke producten kunt vervangen? Hier lees je hoe makkelijk vega(n) eten is!

7 x favoriete vegan recepten

  • cheat rendang
  • vegan stroganoff met portobello
  • Thaise doperwten-kokossoep
  • vegan ananas-meringuetaart 
  • tofu yakitori met noedels
  • fish & chips van bloemkool
supersnelle vegetarische rendang met Pulled Oats
Minta & Mae nemen de keuken van Janneke Philippi over en vieren de herfst. En wat is er nu meer herfstig dan een lekker bord vol rendang? Minta & Mae maken hun eigen easy cheat versie.
Ga je toch liever voor de klassieke versie? Maak dan deze rendang met kurkumarijst.
naar recept
vegan stroganoff met portobello
Dit traditionele Russische gerecht is met portobello's net zo lekker als met een stuk vlees! Spice it up en vervang een deel van het paprikapoeder door extra pikant paprikapoeder. Kies mooi rood, geurig paprikapoeder, dat maakt écht verschil.
Op zoek naar meer veganistische recepten? Hier vind je onze vegan lasagne met miso en paddenstoelen.
naar recept
Vegan stroganoff met portobello - delicious
Thaise doperwten-kokossoep
Deze soep ga je in je hart sluiten en héél vaak maken! Vol smaak en – altijd fijn – supersnel op tafel. Ook lekker met courgette, sugarsnaps, paksoi en groene asperges.
Nog zo'n Thaise altijd-goed-soep maken?
naar recept
Thaise doperwten-kokossoep - delicious
vegan ananas-meringuetaart uit Dosia bakt vegan
Deze goddelijke ananas-meringuetaart komt uit het vegan bakboek van onze eigen culi redacteur Dosia Brewer. Dosia: “Een variant op citroen-meringue met ananas! Het schuim is royaal dus je kunt er ook een klassieke meringuetaart met mooie pieken van maken.”
Ontdek hier alles over haar geweldige vegan bakboek: Dosia bakt vegan
naar recept
Ananas-meringuetaart dosia - delicious
tofoe-yakitori met noedels
De meeste noedelrecepten zijn supersnel klaar. Ook deze courgette-tofoe yakitori met noedels is een fluitje van een cent. Tofoe en courgette marineren, aan prikkers rijgen en bakken in de koekenpan. Champignons roerbakken, noedels koken, klaar! Extra groenten? Neem nóg een courgette en bak in blokjes mee met de champignons.
We hebben voor elke dag van de week wel een superlekker noedelrecept. Maak morgen bijvoorbeeld rijstnoedels met biefreepjes. In 15 min. klaar!
naar recept
fish & chips van bloemkool
Natuurlijk wil je méér groenten eten, maar ja… soms heb je gewoon ook zin in iets uit de frituurpan… Maak dan deze superlekkere vegan ‘fish & chips’ van bloemkool en sperziebonen. Snel klaar en iedereen vindt het fantastisch. Geef er sojasaus of extra chilisaus bij om te dippen. Of… haal verse vis en maak ook een keer the real thing.
naar recept
Fish 'n chips van bloemkool - delicious

Ook heel lekker: vegan chocomousse

Ananas-meringuetaart dosia - delicious