De ultieme croissantcombinaties: van simpel tot luxe

Een croissant is heerlijk om los te eten, maar kan nog veel lekkerder gemaakt worden door extra ingrediënten. We kennen allemaal de traditionele Franse croissant in combinatie met jam en boter. In dit artikel vind je een lijstje met zowel zoete als hartige combinaties voor op een croissant die je zeker een keer moet proberen.

Ook lekker: probeer eens een cruffin!

5x de ultieme croissantcombinaties

  • Gevulde croissant met appel en kaneel
  • Croissant met geitenkaas, parmaham en pesto
  • Croissant met brie en jam
  • Croissant als tosti
  • Croissant met gepocheerd ei en rivierkreeftjes

Gevulde croissant met gebakken appel en amandelspijs

Appel en kaneel is altijd een goede combinatie en in een croissantje al helemaal? Bak de appelstukjes warm en zacht. Voeg een beetje amandelspijs toe en eventueel nog wat kaneel. Snijd het croissantje open en vul met het appelmengsel. Bak eventueel nog even in de oven en geniet!

Croissant met geitenkaas, parmaham en pesto

Dit croissantje is een ham-kaascroissant, maar dan nét even anders. Besmeer de croissant royaal met pesto en vul met geitenkaas en parmaham. Geen fan van geitenkaas? Kies dan voor een andere kaas zoals camembert of brie. Net zo lekker.

Croissant met brie en jam

Brie is super in combinatie met jam alleen, laat staan in combinatie met een croissant. De combinatie van hartig en zoet is perfect. Wij zijn gek op bosbessen of vijgenjam, maar gebruik jouw favoriete smaak om dit feestje compleet te maken.

Croissant als tosti

Maak de bekende ham-kaascroissant nóg lekkerder door de croissant even in het tosti-ijzer te leggen. De kaas wordt knapperig en smelt van binnen, en smaakt daardoor weer heel anders dan de welbekende ham-kaascroissant. Een aanrader om te proberen.

Croissant met ei

Tot slot een van onze favoriete combinatie: croissant met ei. Maak een roerei met zalm en spinazie of probeer deze combinatie met een gepocheerd eitje en rivierkreeftjes. Heel lekker voor bij een feestelijk ontbijt.