Jullie goede voornemens voor het nieuwe jaar lijken goed te zijn nageleefd. Zo zitten er in jullie 6 favorieten van januari een boel low-calorie gerechten zoals de vega couscous en kippensoep met noedels. Ook de kipgoulash met linguine en rendang vielen enorm in de smaak. Snappen wij wel!
kippensoep met spinazie, parmezaan en noedels
Rijk, voedzaam en versterkend: er gaat niets boven dampende soep. We geven je daarom deze krachtige, opbeurende en extra gezonde soep!
Probeer ook eens deze kippensoep met parmezaanse kaas.
>> naar het lijstje van de 5 lekkerste avondmaaltijden onder de 600 calorieën
vegetarische couscous
Met deze vegetarische couscous met extra veel groenten en kikkererwten maak je je vegavrienden blij. Bij sommige gerechten heb je echt geen vlees, kip of vis nodig; deze fantastische couscous is zelfs vegan! Het is de vegan versie van couscous alla trapanese, genoemd naar de Siciliaanse havenstad Trapani, waar ze er uiteraard wél vis in doen. Je bent er bovendien in een halfuur mee klaar, dus dit kan vanavond nog op tafel!
Toch liever de vis-versie?
kipgoulash met linguine en peterselieroom
Janneke: ‘Als het even lukt, maak ik de goulash al in de ochtend of zelfs een dag eerder. Het karwijzaad geeft zijn smaak dan nog beter af en geeft de goulash een kick.’Nog zo'n leuke variatie op goulash: goulashpasteitjes met crunchy filodeeg.
rendang met kurkumarijst
In Indonesië weten ze wat écht lekker is. Stoofvlees + zelfgemaakte kruidenpasta + romige kokossaus = verrukkelijk. Heb jij nog stoofvlees over? Doe het dan op dit heerlijke broodje met smokey chilisaus.
kruidige linzensoep
Peulvruchten doen het ook heel goed in soep. Doe er wat kruidig zout, knoflook en geurige specerijen bij en eet deze stevige linzensoep vól smaakmakers en pit!
rundergoulash met brood
Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor dit snelle eenpansgerecht. Ook handig: deze verrukkelijk ruikende en smakende Hongaarse rundergoulash kun je de avond ervoor al kan maken! Gek op stoven? Maak ook eens deze stoof van kippendij en abrikozen. Of bekijk ons stoofdossier voor tips & tricks.