Sommige dingen hebben tijd nodig. Dat geldt zeker voor stoven. Want of je nu vis, vlees of groente stooft, ze krijgen past écht smaak na uren borrelen in een grote pan. Het resultaat: een tafel vol met blije gezichten en een stoof waarvan je blijft opscheppen.
Leer alle tips & tricks over stoven in ons grote stoofdossier.
knol-au-vin
Gestoofde knol in wijnsaus met winterse groente is een perfect vega(n) recept dat je met kerst op tafel kan zetten. Het heeft een diepe, rokerige smaak wat het een bijzonder hoofdgerecht maakt. Serveer het met aardappelpuree en een frisse salade.Wil je een bijzondere aardappelpuree op tafel zetten? Bekijk dan deze aardappelpuree met peterselie en pijnboompitboter.
gestoofde spitskool met cider, appel & mosterd
Ook als vegetariër kun je genoeg stoven. Bijvoorbeeld deze spitskool met cider, appel & mosterd. Heerlijk zoetig met het pittige van de mosterd. Een glaasje appelcider in de hand en je kunt aan tafel. Ook lekker: gebraiseerde spitskool in paddenstoelen-wijnbouillon.
pulpo met sherry & sinaasappel-amandelzout
Pulpo, oftewel inktvis, is misschien niet het meest voor de hand liggende ingrediënt. Maar laat je niet afschrikken door die tentakels want ze hebben een heerlijk smaak. Helemaal in combinatie met sherry, sinaasappel en amandelzout.Dit gerecht gaat goed samen met een frisse salade. Zoals deze salade van opperdoezer ronde, krombekbonen en groenten.
hazenrendang
Deze hazenrendang zit bomvol specerijen als gember, kurkuma en laurier. Verwacht een ware smaak explosie zodra je deze pan op tafel zet. Neem er de tijd voor en stop er veel liefde in. Daar wordt hij extra lekker van.
Nog meer zin in stoven? Bekijke deze varkenswangen in miso-sojasaus.