Sriracha bestaat natuurlijk al langer dan vandaag, maar tien jaar geleden was de Thaise chilisaus in Nederland alles behalve zo mainstream als het vandaag de dag is. Dat we er uiteindelijk mee zouden koken – naast het toevoegen aan alles variërend van ons patatje tot salade – hadden we dus ook nooit kunnen bedenken.
Hoe dan ook: de chili-knoflooksaus uit de Thaise stad Si Racha is een blijvertje. Tegenwoordig vind je het zelfs bij ketens als Subway en in chips van Lays.
Sriracha gaat bij een hele hoop dingen. Marineer bijvoorbeeld zalm in sriracha of maak de lekkerste srirachamayo door 2 eidooiers, 1 tl limoensap, ½ tl zout, 2 el sriracha en 250 ml neutrale olie, bijvoorbeeld zonnebloemolie, op te kloppen.
Zes recepten met de saus:
![saucijzen met gekaramelliseerde sriracha-uien-delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/01/saucijzen-met-gekaramelliseerde-sriracha-uien-300x300.jpg)
![kruidige spareribs | delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/08/sparerib-3-1-300x300.jpg)
![gestoomde broodjes met gegrild varkensvlees - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2018/09/TCA0514lets_01_preview-1-300x300.jpg)
Recepten met chilisaus:
![Waanzinnige vega chili - jamie oliver - delicious](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2019/09/Waanzinnige-vega-chili-1-1-500x500.jpg)
Met zilvervliesrijst kun je ook een lekkere salade met veel groenten maken.
![pittige kip met kokos](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/06/web-DEL1217GRAIN_04-500x500.jpg)
![tofoe met hoisin en noedels](https://deliciousmagazine.nl/app/uploads/2020/01/tofu-noedels_preview-1-1-500x500.jpg)