Of het nou herfst, winter, lente of zomer is, een kop soep is altijd een goed idee. Soep met tomaat en paprika is zo’n gerecht dat bij iedereen in de smaak valt. De zoete smaak van de paprika combineert perfect met de frisse smaak van de tomaat.
Soep is een makkelijke manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het is letterlijk een kom vol groenten. Je krijgt dus super veel vitamines en goede voedingsstoffen binnen. Ook is het vaak duurzaam. Is je paprika een beetje beurs of heb je nog groenten over en weet je niet wat je er mee moet? Maak er soep van!
Een ander voordeel van soep is dat het vaak zonder al teveel moeite op tafel staat. Snij alle groenten, doe het in de pan en laat het even pruttelen. Vervolgens laat je de blender het werk doen en heb je een heerlijke dampende kom soep op tafel staan.
Genoeg voordelen toch? Duik de keuken in en maak één van deze heerlijke paprika- tomatensoepen!
Wat is er leuker dan kerstkoken mét en voor je familie? Voor de kinderen versier je deze geroosterde paprika soep met room en dungesneden tomaat. In de volwassen versie doe je een scheut madera en reepjes geroosterde paprika.Je kunt de soep en madera-room 2 dagen eerder maken. Bewaar afgesloten. Neem de soep ruim 1 uur voor serveren uit de koelkast en verwarm 10 min. op laag vuur. Haal de maderaroom 15 min. voor serveren uit de koelkast.
Soep doet het eigenlijk altijd goed! Dus ook deze vegetarische tomaten-paprikasoep met feta wordt jouw nieuwe favoriet. Tomaat en paprika vormen de perfecte basis en de oregano en venkelzaad zorgen voor de warme smaak. Maak stiekem iets te veel, dan heb je meteen een goede lunch!
tomatensoep met geroosterde paprika en knoflookciabatta
Van deze goud-geel gekleurde soep word je instant vrolijk! De geroosterde paprika’s geven deze tomatensoep een extra rijke smaak. Kun je lastig aan gele tomaten komen?Je kan de soep uiteraard ook altijd met rode tomaten maken, neem dan ook rode paprika’s. Serveer ‘m met een knapperige knoflookciabatta.