Zeg het met eten! Valentijnsdag komt er weer aan en dan is lekker dineren met je lief altijd een goed idee. Nu hoef je zeker niet lang in de keuken te staan of een sterrenchef te zijn om meerdere gangen op tafel te zetten. Met dit makkelijke menu voor Valentijnsdag zit je gebakken.
Van de borrel tot een lekker zoet dessert en alles ertussenin; dit is het ultieme simpel & snel menu voor Valentijnsdag
Wil je toch helemaal all-out gaan deze dag? Bekijk hier het ultieme en uitgebreide Valentijnsmenu voor twee.
Simpel & snel Valentijnsmenu
Gezellig voor bij de borrel
trio van borrelhapjes
Voor een feestje of als appetizer. Bij een goed glas wijn of een fris biertje. Borrelhapjes zijn altijd een goed idee. Janneke maakt een borrelhapjestrio met ricotta-mascarponecrème.
naar recept
brikpastei met raclettekaas, rozemarijn en zwarte knoflook
Kaasplank saai? Niet als je naast je favoriete kazen ook een warme pastei met raclettekaas serveert! De zwarte knoflook geeft een aardse, iets zoete smaak aan de knapperige pastei. Dat komt omdat zwarte knoflook wekenlang op lage temperatuur in een vochtige omgeving is gefermenteerd, waardoor de enzymen zijn afgebroken die verse knoflook zijn scherpte geven. Het resultaat? Knoflook die naar gebakken uien smaakt. Hmm!
naar recept
Voorgerecht voor Valentijnsdag
tartare van witvis met citroenolie, hazelnoot en sumak
Rauwe witvis is een ideale basis voor tartare: voeg je eigen smaken en een lekkere crunch toe. Superlekker en zo klaar! Probeer ook eens tartare van rauwe rivierkreeft.
naar recept
courgettesoep met chili-yoghurt en sesam
Deze courgettesoep van Janneke is echt lekkere soep én ziet er prachtig uit. Vooral de chili-yoghurt is er bijzonder bij. Wil je zelf de chili-olie maken? Dat is heel eenvoudig. Zet neutrale olie met 1 el chiliflakes of 2 gebroken gedroogde chilipepers 30 min. op zo laag mogelijk vuur. Laat de pepers in de olie afkoelen en zeef de olie daarna. Blijft donker en koel bewaard maanden goed.
naar recept
Hoofdgerecht voor Valentijnsdag
pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter
8 ingrediënten en 20 minuten: meer heb je niet nodig! Deze pastasoort heet maltagliati en betekent letterlijk ‘slecht gesneden’. Vaak gemaakt van restjes verse pasta maar ook heel leuk om snel te maken van koelverse lasagnebladen. Wil je makkelijk meer groente eten? Neem dan lasagnebladen van bijvoorbeeld pompoen. Als je dol bent op pasta moet je deze snelle carbonara met paddenstoelen eens proberen!
naar recept
kippendijen met aubergine en kruidenpangrattato
Gek op aubergine? Geef kippendijen met aubergines in de oven een mooi krokant laagje van kruidenpangrattato met oregano en knoflook.
naar recept
Romantisch nagerecht
tiramisu affogato
Tiramisu + affogato = tiramisu affogato! Het ultieme makkelijke toetje. Ideaal voor 1 of 2 personen, maar ook voor een grote groep. Voorbereiden? Doe het roommengsel in de glazen en bewaar in de koelkast tot gebruik.
naar recept
kokos-crème brûlée
Wil je dit kokostoetje nog feestelijker maken, serveer er dan (een coulis van) tropisch fruit bij zoals mango, ananas of passievrucht.
naar recept