dit recept wil je absoluut proberen volgens Yvette van Boven

Dit blijf natuurlijk een lekkere combinatie: salade met fruit! We doken het archief in en kwamen onderstaande quote tegen van Yvette van Boven. Wat ons betreft nog altijd hartstikke relevant. Zeker nu de zon zich weer vaker laat zien.

Welk recept moet je absoluut proberen volgens Yvette van Boven?

‘Fruit met kaas en sla vind ik een onwijs lekkere combi, dus daarvan zijn meerdere recepten in mijn boeken te vinden. Bijvoorbeeld groene salade met smashed komkommer. Voor dit zomerrecept kneus je de komkommer zodat de dressing er lekker ’inzakt’. En dan fruit erbij: perziken, kersen, meloen – wat je maar kunt krijgen –, mozzarella of burrata en een flinke hand munt, koriander of ander kruiden.

We lieten ons inspireren…

Salade met fruit! Dit zijn onze 8 lekkerste recepten

crushed komkommer, avocado en perziksalade
Met onder meer nigellazaad, koriander en munt, zit deze crushed komkommer, avocado en perziksalade vól smaak. Yvette: Doordat de komkommer niet gesneden maar geslagen wordt, loopt de dressing er niet af, maar trekt het lekker in de groente. Voeg de dressing toe, et voilà een heerlijk frisse salade. 
Wil je vaker koken met fruit? Probeer één van deze 10 gerechten eens!
naar recept
crushed kommer, avocado en perziksalade - delicious
salade met frambozen, buffelmozzarella en groene asperges
In de zomer eten wij niets liever dan frisse, groene salades. Deze jonge salade met frambozendressing, mozzarella en groene asperges één van de redactie-favorieten, daarom delen we het recept graag! 
naar recept
salade met frambozendressing en mozzarella | delicious
peultjessalade met rucola en gemarineerd citrusfruit
Het was gister de Dag van de Duurzaamheid. delicious. is van mening dat je iedere dag – al is het een beetje – duurzaam bezig kunt zijn. En als je eet wat in het seizoen is, eet je met nog meer smaak en haal je zéker de juiste voedingsstoffen binnen. Neem als inspiratiebron delicious. PUUR en alles komt goed! Tip: kook groente voor in gezouten water, zodat de smaak beter behouden blijft (zout water voorkomt ook dat er vocht weglekt uit de groentecellen). Mooi meegenomen: de kleur van groente blijft ook frisser!
naar recept
Peultjessalade-delicious
andijviesalade met nectarine, pompoenpitten en oude geitenkaas
De zomer vraagt om lekker lichte en vooral makkelijk te maken menu’s. Zo blijft er méér tijd over om extra te genieten van de lange zomermiddagen en -avonden. Ga vandaag voor een spannende combinatie van andijvie, nectarine en geitenkaas
naar recept
andijviesalade-delicious
salade met peer en geitenkaas
Een salade met peer en geitenkaas maak je af met een fantastische dressing met honing en kruidenmosterd. Wat een geweldige combi van smaken! Een snelle lunch met maar 350 calorieën.
Wil je er liever een hoofdgerecht van maken, serveer er dan een vega plaattaart naast.
naar recept
zomersalade van bladgroenten, croutons, blauwe bessen en geitenkaas
Zeg ‘nordic cuisine’ en ons food-hart gaat sneller kloppen. Want veel ingrediënten zijn ook gewoon op Nederlandse bodem te vinden. Zoals deze zomersalade met bladgroenten, blauwe bessen en Hollandse geitenkaas.
naar recept
zomersalade van bladgroenten
zoetzure watermeloen met radijsjes & flatbread
Fruitsalades zijn onze oude-nieuwe liefdes! Met eigentijdse smaakmakers en moderne twists blazen we ze nieuw leven in. Perfect voor dagen waarop het te heet is om warm te eten, maar ook te gek als verkoelend element bij een heerlijk hete BBQ-sessie.
Deze watermeloensalade met frisse radijsjes, romige avocado en knapperig flatbread heeft het allemaal.
naar recept
watermeloen recept zoetzure watermeloen radijs
lofsalade met blauwe kaas, vijgendressing & basilicumolie
Met lof of roodlof kun je in deze tijd van het jaar fantastische salades maken. Helemaal super met pittige blauwe kaas en de wat zoetige vijgendressing. Schenk ook wat basilicumolie van de salade op een bordje en dip er brood in. Nog olie over? Ook lekker over een bordje pasta met tomatensaus. Nog een aanrader: deze salade met lof en wortel!
naar recept
lofsalade met vijgendressing

Bekijk ook: aardappelsalade met feta & chorizo

salade met fruit salade met peer en geitenkaas - delicious