De lekkerste recepten met schorseneren

Met schorseneren kan je de lekkerste recepten maken. De groente lijkt op een wortel maar de smaak heeft juist iets weg van asperges. Een bijzonder ingrediënt waar je veel mee kan in de keuken. In dit artikel vind je de lekkerste recepten met schorseneren.

Manieren om schorseneren te bereiden

Schorseneren is een groente die niet extreem vaak wordt gebruikt in de dagelijkse keuken. De groente is op verschillende manieren te bereiden. Pureren, grillen, gratineren, koken, bakken en rauw… Het kan allemaal. Wil je meer weten over deze groente? In dit artikel lees je alles over schorseneren.

Benieuwd wat je allemaal met deze groente kan maken? Wij geven je graag een lijstje met een paar lekkere gerechten met schorseneren.

5x recepten met schorseneren

schorsenerensoep met bacon en rozemarijn
Genieten van de vernieuwde, creatieve bistrokeuken, de zogenaamde cuisine bistronomique, kan gewoon thuis. Start met Jannekes heerlijke schorsenerensoep!
naar recept
schorseneren met garnalen en peterselieboter
‘Eet bij deze schorseneren met garnalen een heel smeuïge puree van kruimige aardappels met crème fraîche of veel boter: heerlijk.’
naar recept
schorseneren-garnalen-delicious
schorseneren-aardappelpuree met beurre noisette en walnoten
Schorseneren worden ook wel huisvrouwenleed genoemd, vanwege het kleverige sap dat vrijkomt bij het schillen. Het zorgde ervoor dat ze in de vergetelheid raakten, want voor de Tweede Wereldoorlog stonden ze bij iedereen op tafel. Wij maken er graag puree van, als winters bijgerecht met een handvol walnoten.
naar recept
schorseneren-delicious
gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie
Gratinliefhebbers opgelet! Deze gratin van schorseneren met emmentaler, ham en peterselie is een echte aanrader. Easy om te maken en een groot, gul effect op tafel.
naar recept
gratin-schorseneren-delicious
op het vel gebakken heilbot met schorseneren
Pacifische heilbot is nu goed op smaak en verantwoord te vangen (mét MSC-keurmerk te koop, goedevis.nl). Het water is flink koud en bij lage temperaturen wordt het vlees van schaal- en schelpdieren juist vol van vlees en smaak, dus dat is ideaal eten nu. Helemaal met dit delicious. recept, waarin romige schorseneren en pittige waterkers met gebakken heilbot worden gecombineerd.
naar recept
Heilbot-delicious
schorseneren-garnalen-delicious