10 recepten van Meesterpatissier Hidde de Brabander – die van bakken een eitje maken

delicious.friend Hidde de Brabander maakt deze week zijn debuut in De Slimste Mens. Enthousiast geworden over de kunsten van de Meesterpatissier? Dan hebben we tien recepten voor je.

Hoe maak je het perfecte bladerdeeg? Hoe zorg je ervoor dat een soes niet mislukt? Als je zoet gaat frituren, waar moet je dan op letten? Iemand die het je perfect kan uitleggen is Hidde de Brabander. De Meesterpatissier en SVH Meesterijsbereider maakte de afgelopen jaren tal van recepten voor delicious. magazine.

Lees ook: alles over Hidde de Brabander uit De Slimste Mens

Een aantal basisrecepten en heerlijke taarten vind je hieronder.

Online cursus van Hidde de Brabander

Wil je graag nóg meer leren van Hidde de Brabander, buiten zijn recepten maken? Neem dan even een kijkje bij deliciousacademy.nl. Samen met de meester maakten we verschillende online cursussen, over chocolade en ijs. Lees meer!

Basisrecepten en technieken

soezen maken
Soezen, taarten, cake, brood… iedereen is aan de bak. En geen wonder, want bakken is leuk, lekker en je maakt er veel vrienden mee. Natuurlijk doen wij daar maar al te graag een schepje bovenop met ons recept voor perfecte soezen. Die je weer kunt gebruiken voor een indrukwekkende croquembouche!
naar recept
soesjes maken basisrecept | delicious
bladerdeeg van Hidde
Bladerdeeg maken voor bijv. millefeuille pruimentaart is een echte patissiertechniek. Geduld, aandacht en gevoel zijn belangrijk, en vaak oefenen baart zeker kunst. Resultaat: knisperend, gelaagd, goudbruin krokant gebakken deeg.
naar recept
bladerdeeg basisrecept | delicious
bombolini
In Italië is het frituren van zoet bijna tot kunst verheven! Maar dat geldt niet voor het maken van bombolini, dat blinkt juist uit in eenvoud. Als je dit simpele gistdeeg maakt, zie je hoe het in een paar stappen transformeert tot een verrukkelijk zoet (na)gerechtje. Hidde: ‘Je kunt bombolini gefrituurd en gesuikerd, serveren. Nóg lekkerder worden ze met een fris-zoete vulling van jam of banketbakkersroom!’
naar recept
Bombolini

Recepten van Hidde de Brabander

millefeuille pruimentaart
Zelf bladerdeeg maken is een heuse patisserietechniek. Hier leer je van patissier Hidde de Brabander de fijne kneepjes. Hij vult het bladerdeeg – op ons verzoek – met heerlijke room en gepocheerde pruimen, die nu overal volop te koop zijn.
naar recept
millefeuille pruimentaart | delicious
croquembouche
Een soesjeskunstwerk als dessert is de perfecte afsluiter van een perfect diner. De croquembouche dankt zijn naam aan het Franse croque-en-bouche (NL: ‘knapperig in de mond’). Maar ook in Nederland kunnen we er wat van. Durf jij het aan?
naar recept
croquembouche
biscuitrol gevuld met crème fraîche en zomerfruit
Aan het bakken van een biscuitrol hangt, zeg maar, een driesterrenimago qua moeilijkheid. Maar nu niet meer! Maak Hiddes biscuitrol eens: hij heeft geweldige banketbakkerstips om een dun, luchtig, maar toch flexibel biscuitdeeg te maken dat je easy kunt oprollen, zonder dat het barst. De vulling is supersimpel en lekker fris.
naar recept
biscuitrol met creme fraiche en fruit | delicious
Franse open appeltaart
Deze klassieke Franse appeltaart met een snelle frangipane mag niet ontbreken in jouw kookrepertoire. Hier doe je iedereen een plezier mee! Zo maak je stap voor stap de perfecte Franse appeltaart.
naar recept
hidde de brabander recepten Franse open appeltaart - delicious
amandelkoekjes
Amandelkoekjes, banketbakkerskoekjes, paleisbanket… hoe je ze ook noemt: banketbakker Hidde de Brabander bakt ze als de beste en laat je zien hoe je ze maakt. En het resultaat is verrukkelijk! Hij 
versiert ze héél mooi met amandelschaafsel en jam. Nóg lekkerder!
Tip van Hidde: ‘Begin het liefst 
een week van tevoren met het maken van spijs, zo komt de smaak mooi in balans. 
Met vanillezaadjes, kardemom, kaneel, speculaaskruiden of de geraspte schil van citroen of sinaasappel, maak je het deeg extra lekker.’
naar recept
amandelkoekjes maken basisrecept - delicious
appelperenstoompudding
In Engeland zijn stoompuddingen razend populair. En niet voor niks, want ze zijn superlekker. Hidde laat zien hoe je een appelperenpudding maakt. Lekker fris door de appel, peer en sinaasappelrasp en met een heerlijke, volle smaak. Fijn: je kunt er oud brood voor gebruiken!
naar recept
basis stoompudding appel en peer | delicious
laagjestaart met citroencrème en pistachenoten
Een feestelijke taart met een bom aan heerlijke smaken. De frisse citroen, in combinatie met de romige crème en om het af te toppen ook nog een crunch van pistache. Wat willen we nog meer?
naar recept
Laagjestaart

Lees ook: alles over Hidde de Brabander uit De Slimste Mens

hidde de brabander recepten Franse open appeltaart - delicious