de 6 populairste cocktails van 2023 – perfect voor je nieuwjaarsborrel

Nieuwjaarsborrel voor de boeg? Laat je dan inspireren door de populairste cocktails van 2023, want die lenen zich ook perfect voor feestjes in 2024.

Kijk even naar de nummer 4 in deze lijst: de French 75. Een drankje om het nieuwe jaar nog even te vieren: met champagne, gin, citroensap en suiker. Doordat je de champagne net even wat meer aankleedt, is het een geliefde cocktail rond de jaarwisseling.

De 6 populairste cocktails van 2023 op een rij!

6. Tinto Verano

In dit artikel vertellen we je precies hoe je het maakt:

5. Amabrusco cocktail

amabrusco
Janneke doet graag inspiratie op in Italiaanse steden en verrast je met heerlijk, eenvoudig eten vol smaak en finesse. Ga vooral eens borrelen met deze fizzy amandelcocktail. Salute!
Gek op amaretto? Maak dan ook eens deze amarettotaart.
naar recept
amabrusco cocktail

4. French 75

French 75: cocktail met champagne, gin en citroen
Deze cocktail wordt gemaakt van champagne, gin, citroensap en suiker, en wordt daarom vaak geserveerd als feestelijk alternatief voor ‘gewone’ champagne met oud & nieuw, Valentijnsdag of andere feestelijke gelegenheden.
In plaats van champagne kun je natuurlijk ook prosecco of cava gebruiken. Lees hier 7 dingen die je nog niet wist over cava.
naar recept
Champagnecocktail french 75 populairste cocktails 2023

3. Aperol gin-tonic

Aperol gin-tonic
Gek op Aperol spritz en gin-tonic? Maak dan zeker dit fusion drankje, de Aperol gin-tonic. Best of both worlds en de perfecte cocktail tijdens een lange zomerse avond.
naar recept
Aperol gin-tonic

2. Spoom

1. Amaretto sour

amaretto sour
Amaretto wordt ook wel bitterkoekjeslikeur genoemd. In deze cocktail wordt het gecombineerd met de frisse smaak van citrus waardoor het drankje een zure afdronk heeft. Garneer met een mooie sinaasappelschil voor een extra feestelijk effect. Probeer ook eens de French 75 cocktail die vaak wordt geserveerd met nieuwjaar!
naar recept
oranje drankjes koningsdag

Lees ook: 24x hapjes voor je nieuwjaarsborrel

Champagnecocktail french 75 populairste cocktails 2023