De klassieke combinatie pasta met garnalen is niet alleen superlekker, maar ook een gerecht dat je met minimale inspanningen kunt maken. En daar houden we van in de zomer!
Natuurlijk kun je voor de klassieker gaan en spaghetti met garnalen maken. Maar dat andere pastasoorten zich ook perfect lenen, laten onderstaande recepten zien. Frisse salade en een glas wijn erbij en wie kan jou nog wat maken?
6x pasta met garnalen
Van deze pasta paccheri met garnalen maak je eenvoudig een volwassen versie door de garnalen te blussen met een scheutje wodka!
naar receptAglio, olio e peperoncino, de klassieke pasta met knoflook, olijfolie en chili, krijgt hier een luxe extra: garnalen en boter! Dit wil je vanavond op je bord.
naar receptGEURIGE ROZENHARISSA , ZURIGE CITROEN & VERSE PETERSELIETunesiërs behoren tot de grootste pasta-eters van de wereld en kennen daarom een heleboel eigen vormpjes en technieken. De harissa versterkt de zoete smaak van de garnalen – subliem!VOOR 2 PERSONEN
naar receptWhen life gives you lemons, make pasta! Want van een scheut citroensap, versgeraspte citroenschil of een paar schijfjes citroen wordt elk gerecht lekkerder. Maar vooral deze klassieker!Deze pasta is ook verrukkelijk: pasta met chorizo, vongole en garnalenolie
naar receptDit heerlijke pastagerecht met garnaal, knoflook en chilivlokken staat in een kwartier op tafel!Probeer ook deze supersnelle pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
naar receptCasarecce betekent letterlijk 'huisgemaakt'. Deze heerlijke pastasoort komt oorspronkelijk uit Sicilië. Wij eten 'm met garnalen en een pittige pangrattato, maar de s-vormige uiteinden van de pasta maken 'm ook heel geschikt om te serveren met een dikke saus. Die neemt de pasta namelijk extra goed op. Ook heerlijk: casarecce met chorizo en ricotta.
naar receptBekijk ook: recept voor taco’s: 12 varianten voor een fiësta Mexicana





