6x pasta met garnalen – simpel, snel en superlekker

De klassieke combinatie pasta met garnalen is niet alleen superlekker, maar ook een gerecht dat je met minimale inspanningen kunt maken. En daar houden we van in de zomer!

Natuurlijk kun je voor de klassieker gaan en spaghetti met garnalen maken. Maar dat andere pastasoorten zich ook perfect lenen, laten onderstaande recepten zien. Frisse salade en een glas wijn erbij en wie kan jou nog wat maken?

6x pasta met garnalen

pasta paccheri met garnalen en spinaziesalade
Van deze pasta paccheri met garnalen maak je eenvoudig een volwassen versie door de garnalen te blussen met een scheutje wodka!
naar recept
spaghetti met pittige garnalen in olijfolie-botersaus
Aglio, olio e peperoncino, de klassieke pasta met knoflook, olijfolie en chili, krijgt hier een luxe extra: garnalen en boter! Dit wil je vanavond op je bord.
naar recept
pasta met garnalen spaghetti met pittige garnalen
Tunesische spaghetti met garnalen van Jamie Oliver
GEURIGE ROZENHARISSA , ZURIGE CITROEN & VERSE PETERSELIE
Tunesiërs behoren tot de grootste pasta-eters van de wereld en kennen daarom een heleboel eigen vormpjes en technieken. De harissa versterkt de zoete smaak van de garnalen – subliem!
VOOR 2 PERSONEN
naar recept
TUNESISCHE SPAGHETTI MET GARNALEN © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2023 Jamie Oliver 5 Ingredienten Mediterraan
pasta al limone met garnalen & basilicum
When life gives you lemons, make pasta! Want van een scheut citroensap, versgeraspte citroenschil of een paar schijfjes citroen wordt elk gerecht lekkerder. Maar vooral deze klassieker!
Deze pasta is ook verrukkelijk: pasta met chorizo, vongole en garnalenolie
naar recept
pasta al limone
15 minuten linguine met knoflook en garnalen
Dit heerlijke pastagerecht met garnaal, knoflook en chilivlokken staat in een kwartier op tafel!
Probeer ook deze supersnelle pasta met spinazie, mozzarella en citroenboter.
naar recept
garlic prawn linguine - delicious aus
casarecce met garnalen, citroen en rode peper-maïspangrattato
Casarecce betekent letterlijk 'huisgemaakt'. Deze heerlijke pastasoort komt oorspronkelijk uit Sicilië. Wij eten 'm met garnalen en een pittige pangrattato, maar de s-vormige uiteinden van de pasta maken 'm ook heel geschikt om te serveren met een dikke saus. Die neemt de pasta namelijk extra goed op. Ook heerlijk: casarecce met chorizo en ricotta.
naar recept
casarecce-deliciousmagazine

Bekijk ook: recept voor taco’s: 12 varianten voor een fiësta Mexicana

pasta met garnalen spaghetti met pittige garnalen
RECEPT: SILVA COLLOCA | FOTOGRAFIE: ANSON SMART | STYLING: DAVID MORGAN.