Pasta, eieren, spek en Parmezaanse kaas. Samen vormen deze ingrediënten de ultieme pastasaus: carbonara. De klassieke variant is al heerlijk, maar voeg er iets aan toe en je wordt de grootste carbonara fan. Wij geven je de allerlekkerste pasta carbonara recepten met een twist om van te smullen.
Omdat we nooit genoeg krijgen van pasta: 8x ravioli recepten – from scratch én met koelverse pasta
Alleen de allerbeste ingrediënten
Guanciale of pancetta? Guanciale heeft een zeer hoog vetpercentage, wat betekent dat het vlees tijdens verhitting het meest vloeibare vet oplevert waardoor je een smeuïge saus krijgt. Het aroma is vrij stevig omdat guanciale veelal wordt ingewreven met zwarte peper, en soms kruidnagel en kaneel. Die specerijen kun je eventueel terugproeven in de pasta carbonara.
Pancetta daarentegen heeft een hele pure varkenssmaak, met een vleugje rook, die verdomd lekker smaakt in combinatie met eieren. Een waardige optie dus voor de pasta carbonara. Let er wel op, welk type vlees je dan ook gebruikt, dat je het vooraf goed koelt zodat je het vlees makkelijker in blokjes of reepjes kunt snijden.
Eidooier of het hele ei? En nee, geen room dus! Een van de grootste verschillen tussen pasta carbonara recepten is het gebruik van hele eieren, of alleen dooiers. Onze voorkeur gaat uit naar een saus met enkel dooiers, die de pasta prachtig bedekt en glanzend rijk maakt.
Pecorino of parmezaan? Waarom kiezen als je beide kunt gebruiken?! Een mix van parmezaan en pecorino geeft je de typische Romaanse smaak, zonder de pasta te pikant of te zout te maken.
Lees hier hoe je de perfecte pasta carbonara maakt.
Nu je basis klopt, ben je klaar om volop te variëren:
6x pasta carbonara
Fan van carbonara? Probeer ook eens deze met paddenstoelen.