Ja, we zitten alweer in december en je weet wat dat betekent: onze toplijstjes van het afgelopen jaar komen weer voorbij. Dit keer delen we de populairste stoofrecepten van 2025!
Van kip à la Normande tot runderstoof: zolang het maar langzaam gaart en bomvol smaak zit. En nu de ijzige wind weer in ons gezicht prikt en de cadeautjes worden ingepakt, is het geen verassing dat het meest populaire recept van 2025 Oma’s stoofpeertjes is.
Dus steek de kaarsjes aan, zet goede muziek op en laat deze populairste stoofrecepten je huis vullen met die echte winterse geuren!
1. Oma’s stoofpeertjes
Wie is er niet gek op stoofpeertjes? De dieprode kleur past perfect bij de feestdagen. In het leven kun je eigenlijk niet zonder dit basisrecept voor Oma’s stoofpeertjes. De allerlekkerste!
naar recept2. Kip à la Normande
Ooit gehoord van kip à la Normande? Deze stoofschotel met kip zet je gewoon in de oven, daarna kun je achterover leunen terwijl je huis zich vult met de heerlijkste geuren. Dit gerecht valt zéker onder comfortfood!
naar recept3. Viscasserole
Het maakt niet uit welke vis je voor deze romige casserole kiest. Nog lekkerder: kies niet één soort vis, maar van alles wat. Ook met de groenten kun je alle kanten op: courgette, venkel, paprika en ook broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten zijn heerlijk. Lekker met rijst, krieltjes of tagliatelle!
naar recept4. Ossobuco
Sommige dingen in het leven zijn het wachten waard. Dat geldt zeker voor dit ossobuco recept. Deze Italiaanse klassieker is misschien wel het allerlekkerste stoofvlees in de herfst of winter.
naar recept5. Kipstoof met zongedroogde tomaat en spinazie
Het weer verandert snel in de maand september, dus tijd om de stoofpan af te stoffen! In ons nieuwe september-nummer, delen we recepten die het laatste beetje zomer naleven, maar ook de recepten die ons voorbereiden op de koudere maanden, zoals deze kipstoof.
naar recept6. Hazenpeper
Ga jij voor wild deze kerst? Dit recept voor hazenpeper uit ons archief is al duizenden keren gemaakt door delicious.lezers. Het is één van onze bekendste kerstparels, dus met deze stoof zit je sowieso gebakken deze feestdagen.
naar recept7. Saag paneer met gele rijst
Julie kookt het liefst simpel & snel maar wel origineel. In het nieuwe nummer van delicious. houdt ze ook het budget in het oog. Haar doordeweekse gerechten zet je binnen 20 minuten (!) op tafel en voor haar weekendmenu betaal je max 30 euro. Dat is een goed begin van het nieuwe jaar!
naar recept8. Coq au vin met cognac en bospaddenstoelen
Coq au vin, het klinkt niet alleen als een culinair feestje, zo proeft het ook. Een Franse klassieker die laat zien dat eenvoudig ook onwijs lekker kan zijn. Een recept perfect voor de de feestdagen!
naar recept9. Rundergoulash
Niets zo lekker als een pan stevige goulash op een kille winterdag. Deze verrukkelijke rundergoulash is één van onze lievelingen. Ook ideaal om van tevoren te maken! In plaats van brood kun je er ook rijst bij geven.
naar recept10. Runderstoof
De perfecte runderstoof maak je door geduld te hebben. Laat stoofgerechten altijd heel zachtjes sudderen, dus zet het vuur zo laag mogelijk, of zet de pan in de oven, zoals wij doen in dit recept. Zo worden de ingrediënten zacht en mals en brandt er niets aan.
naar recept11. Procureurstoof
Procureur is door zijn zachte en malse structuur ideaal om te stoven. Het wordt ook vaak gebruikt om pulled pork van te maken. Na het stoven bak je de procureur aan voor een heerlijk krokant laagje. Serveer de polenta erbij. Tip: neem een ruime pan voor de polenta, want hete polenta bubbelt en dus is er spatgevaar. Het resultaat is geweldig!
naar recept12. Kalfswangen met paddenstoelen
Op zoek naar een uitdagend gerecht voor het weekend? Dan zit je met deze gebraiseerde kalfswangen helemaal goed. De paddenstoelen en venkelrisotto geven het recept een winterse touch. Aan tafel!
naar receptVegetarische stoof nodig? Check deze pastinaakstoof met kastanjechampignons & walnoten











