3x recepten voor een licht en fris kerstontbijt

Na een royaal kerstdiner kun je wel een licht en fris kerstontbijt gebruiken. Ook tijdens de feestdagen is voedzaam eten van belang, en met deze ontbijtjes begin je de dag gegarandeerd goed. Zo heb je genoeg energie om de rest van de dag feest te vieren én de sterren van de hemel te koken tijdens het kerstdiner!

frittata (italiaanse groente omelet)
No waste, want een frittata is ideaal voor restjes gare groenten en wat laatste verse kruiden en bladgroenten. Deze goedgevulde omelet eet je zowel warm als koud.
naar recept
frittata-italiaanse-groenten-omelet | delicious
powershake met groente en fruit
Onverwacht lekker smaakt zo’n powershake gemaakt van o.a. boerenkoolblad. De shake geeft een geweldige energieboost en je hebt gelijk de meeste goede voedingsstoffen voor de hele dag binnen. Postelein bevat veel omega 3-vetzuren, kalium, magnesium en vitamine C. Of neem veldsla, dat heeft ook veel voedingsstoffen.
naar recept
oeufs en cocotte met heilbot
Pak eens uit voor het ontbijt en serveer luxe oeufs en cocotte met heilbot. Maak het jezelf makkelijk en bereid de eitjes een dag van te voren voor! Klik hier voor alle tips en tricks over alle bereidingswijzen van ei!
naar recept
oeufs en cocotte met heilbot | delicious

Toch meer zin gekregen in een uitgebreid ontbijt of brunch tijdens de feestdagen? Check dan onze lijst met feestelijke ontbijtjes voor grote én kleine families. Lees hier wat er niet mag ontbreken bij het grote kerstontbijt met de familie.

iStock