dit waren de 6 populairste Instagram-recepten van juni – die je ook komende maand zéker wil maken

Bak je graag iets zoets? Dan kon je afgelopen maand op deliciousmagazine.nl je lol op. Daar én op onze Instagram deelden we de lekkerste recepten. Kijk je even mee?

Want wow, de crostata met chocolade, hazelnoten en frambozen is een chocoladetaart waar je ‘u’ tegen zegt. Het vlechtwerk maakt op iedereen indruk. Ga je liever nog iets spannendere smaken, dan wil je echt de miso-karamelbrownies proberen. Dit recept kwam op de vierde plaats, als het gaat om recepten met de meeste likes.

Hoe gek we ook zijn op zoet – en de tiramisu met rood fruit -, de lijst wordt toch echt aangevoerd door twee hartige recepten. Ravioli zoals je nog nooit geproefd hebt én een pinsa, allebei uit de koker van Julie Teeken. Haar recepten vind je ieder nummer in delicious. Bestel het laatste nummer hieronder!

Populairste recepten op Instagram in juni

6. Crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen

Onweerstaanbaar mooi met dat vlechtwerk bovenop. Maar vooral de geweldige combi van hazelnoten, pure chocolade en frambozen doet je direct al naar de volgende crostata verlangen.

Als je nu aan het deeg begint, staat dit prachtexemplaar vanmiddag nog op de koffietafel!

crostata met chocolade, hazelnoot en frambozen
Onweerstaanbaar mooi met dat vlechtwerk bovenop. Maar vooral de geweldige combi van hazelnoten, pure chocolade en frambozen doet je direct al naar de volgende crostata verlangen.
naar recept
crostata met chocolade hazelnoten frambozen

5. Kaneelbroodjes van Rutger

Zweden zijn gek op bolletjes. Bij elke bakker, benzinestations en veel cafés vind je kanelbulle of kardemummabulle, kaneel- of kardemombolletjes.

Bulle betekent eenvoudig bolletje of balletje. Rutger maakt de samengestelde versie: butterkaka, oftewel kaneelbroodjes die in een springvorm samen worden gebakken tot één brood.

Zweedse kaneelbroodjes (butterkaka)
Rutger: ‘Opgerolde Zweedse kaneelbroodjes vul ik – voor ze de oven ingaan – met banketbakkersroom'.
TIP Je kunt het brood nog decoreren met glazuur. Meng daarvoor 75 g poedersuiker met 1 1⁄2 el water tot een glad glazuur en besprenkel het brood daarmee.
naar recept

4. Miso-karamelbrownies

Precies zoals we een brownie hebben willen: gooey en druipend van de gezouten miso-karamel en tahini, met de stevige smaak van pure chocolade.

Zoet, zout, bitter, umami… Dit recept heeft het allemaal. Zie daar maar eens vanaf te blijven!

brownies met misokaramel & tahini
Zoet, zout, bitter, umami… Deze brownies hebben het allemaal. Zie daar maar eens vanaf te blijven.
naar recept
brownie

3. Snelle zomertiramisu

Yes, het zomerfruitseizoen vol kersen, rabarber, aardbeien en frambozen barst los! Pluk of koop het fruit en maak als de wiedeweerga deze pikante bessentiramisu.

Huh, pikant? Jazeker, want deze mocktail onder de tiramisu krijgt een lekker pittige kick door de lange vingers in gemberbier te dopen. Haal nu alles in huis, dan lepel je vanavond deze tiramisu naar binnen, je maakt hem namelijk in een klein half uurtje.

triple berry-tiramisu
Geef deze mocktail onder de tiramisu een lekker pittige kick door de lange vingers in gemberbier te dopen. Voor een extra spicy touch voeg je een snuf versgemalen kardemom toe (alleen de zaadjes, niet de groene peulen) aan het mascarpone-mengsel. Dat past bij elkaar als yin en yang! Want wat je misschien nog niet wist: gember en kardemom zijn familie van elkaar.
naar recept
triple berry tiramisu frambozen aardbeien

2. Crispy ravioli met citroen-artisjokkensaus en stracciatella

Oh la la, toen deze crispy ravioli op de redactie op tafel kwam waren de meningen unaniem: ’10 punten’, ‘heerlijk!’. En dus maakten we ‘m ieder afzonderlijk thuis ook al een paar keer.

Naast een hoofdgerecht is een schaaltje met gefrituurde ravioli óók een steengoede borrelhap, prikkers erin en happen maar. Pssst… Met een glas wijn erbij per favore. Grazie!

crispy ravioli met citroen-artisjokkensaus & stracciatella
Crispy ravioli zijn naast een hoofdgerecht óók een steengoede borrelhap, prikkers erin en happen maar. Pssst… Met een glas wijn erbij per favore 😉 Grazie!
Serveer je deze ravioli als borrelhap? Geef de artisjokkensaus en stracciatella dan apart erbij als dip.
naar recept
crispy ravioli met artisjokkendip

1. Pinsa met buffelmozzarella, pistachepesto en coppa

Pinsa is een oud Romeins flatbread-achtig neefje van de pizza en goed gebakken, is het volstrekte glorie.

Het deeg van een pinsa verschilt van pizzadeeg op de volgende manieren. Ten eerste ondergaat het een langer fermentatieproces van zo’n 72 uur, terwijl pizzadeeg meestal in 48 uur of minder klaar is.

Daarnaast wordt er geen suiker toegevoegd en rek je het deeg uit tot een ovale, flatbread-achtige vorm. Tot slot wordt het tarwemeel van het deeg verrijkt met rijst, soja en speltmeel. Wow, wat?

Die verschillende samenstelling zorgt ervoor dat de korst lekker knapperig wordt, terwijl de binnenkant luchtig op en neer deinst als een kussen. Beleg je pinsa zoals Janneke met buffelmozzarella, coppa en pistachepesto. 

pinsa met buffelmozzarella, pistachepesto en coppa
Pinsa combineert het beste van pizza én focaccia. De luchtige bodem beleg je net als pizza en bak je in de oven. Lunchgerecht of antipasti ( 2-4 personen).
naar recept
Pinsa met buffelmozzarella, coppa en pistachepesto_preview

Bekijk ook: yoghurtdonuts met frambozenglazuur

Pinsa met buffelmozzarella, coppa en pistachepesto_preview
Studio Philippi