Gepureerd tot soep komt de volle, aardse smaak van bloemkool helemaal tot bloei. Met een scheut room en kaas creëer je de meest fluweelzachte, weelderige soep die je maar kunt bedenken. Liever een vegan bloemkoolsoep? Meegekookte cashewnoten versterken de zoete smaak.
Bloemkoolsoep heeft net zoveel kanten en vakjes als een rubiks kubus. Met een aardappeltje dim je de koolsmaak en maak je de soep steviger. Experimenteer vooral met kerrie-achtige specerijen zoals komijnzaad, fenegriek, mosterd en kurkuma. Voeg een handje knapperige amandelen toe als garnering of pureer ze mee met de soep en de lekkere notensmaak gaat stralen.
Bekijk ook: 3x ratatouille recepten om je aubergines, tomaten en courgettes te verwerken
Ben je gek op zilte smaken, open dan eens een blikje ansjovis of schep een lepel miso in de soep. En vergeet ook de aardse truffel(olie) en nootmuskaat niet als je aan de slag gaat met een van deze bloemkool recepten.
5x bloemkoolsoep
Bloemkool is zó veelzijdig! Je kunt er zelfs nasi goreng van maken, eh… bloemkool goreng!
Bekijk ook: 19x vissoep recepten als ode aan de zee