Aardappel anders: 6x bijzondere aardappelrecepten

Aardappel is een fijne knol en zit in heel veel recepten. Het is op diverse manieren te bereiden: koken, bakken, pureren of frituren… Het kan allemaal! In dit lijstje vind je bijzondere recepten met aardappel.

Liever recepten met zoete aardappel? In dit lijstje vind je de lekkerste gerechten met zoete aardappel.

6x bijzondere recepten met aardappel

gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan
In het gezin van de Deense chef-kok Mikkel Karstad neemt eten een bijzondere plaats in. Hij en zijn vrouw Camilla laten hun vier kinderen zoveel mogelijk ingrediënten proeven én trekken er vaak op uit om allerlei eetbaars zelf te zoeken en daarmee te koken. Resultaat? Het fantastische kookboek Nordic Family Kitchen.
Een van de gerechten in het kookboek is dit recept voor gegrilde pofaardappels met kruiden, hüttenkäse & parmezaan. Een fantastisch bijgerecht met frisse, hartige smaken.
naar recept
gepofte haardappels met kruiden, cottage cheese en parmezaan
mini-gratins van aardappel, bleekselderij en laguiole-kaas
Het is herfst! Dus willen we comfortfood uit de oven. Het liefst met een laag kaas erop. Dus bestrooien we deze aardappelgratins met bleekselderij rijkelijk met laguiole-kaas. Mmm! Maak voor een grotere variant deze gratin met pastinaak, koolraap en salie.
naar recept
gratin-laguoile-kaas
aardappel-kastanjesoep
Kastanjeliefhebbers opgelet! Het is herfst en dat betekent: het kastanjeseizoen. delicious. deelt de lekkerste kanstanjerecepten met je. Dit keer: kastanjesoep met aardappels.
naar recept
kastanjesoep-delicious
tartare van aardappel, kappertjeszout en cornichons
Tartare is een feest van structuur & smaak: je kunt er alles in doen! Er hoeft niet eens vlees of vis in te zetten. Neem deze heerlijke tartare van aardappel of probeer eens tartare van biet met appel en radicchio.
naar recept
tartare van aardapel
gepofte aardappel met romige kip en garnalen
Grote, gepofte aardappels met romige kip en garnalen. Bimi met crème fraîche erop en smullen maar! Vervang voor een volledige vismaaltijd de kipfilet door kabeljauw- of zalmfilet.
naar recept
pofaardappel-deliciouspofaardappel delicious.
roerdeegpizza met aardappel, paddenstoel en truffel
De beste pizza maak je thuis. En deze roerdeegpizza met aardappel, paddenstoelen en truffel is daar het perfécte voorbeeld van. Met onder meer truffelolie, mascarpone en kastanjechampignons is deze pizza één grote smaakexplosie.
En een roerdeeg? Dat is een deeg dat je niet hoeft te kneden, alleen te roeren. Supermakkelijk en héél leuk om met kinderen te maken. Kleine disclaimer: de kans is groot dat de keuken ontploft…
naar recept
roerdeegpizza met aardappel | delicious

tartare van aardapel