Appelcake is een echte klassieker die geliefd is bij jong en oud. De combinatie van sappige, zoete appels en een zachte, luchtige cake zorgt voor een feestcake die zowel perfect is voor bij de koffie als een verjaardag.
Wist je dat appels van nature een goede bron van vezels en vitaminen zijn? Hierdoor zorg je met een appelcake niet alleen voor een lekkere smaak, maar voeg je ook een gezonde twist aan je bakcreatie toe. In Nederland is de appel een populair ingrediënt voor zoetige baksels. Denk aan appeltaart, appelkoeken of appelflappen. Nederlanders zijn er dol op.
Weetje: er bestaan meer dan 7500 verschillende soorten appels over de hele wereld. Als je ze allemaal uit wil proberen en er 1 per dag eet, dan doe je er twintig jaar over om alle appelsoorten te proberen.
Of je nu houdt van een traditionele appelcake of op zoek bent naar een verrassende twist, er is altijd een appelcake die bij jou past! Hieronder vind je twee lievelingsappelcakes van ons:
Appelcake recepten
De klassieke boerencake met een twist
Je kunt natuurlijk altijd je eigen appelcake maken met ingrediënten die jij lekker vindt. Voeg bijvoorbeeld appeltjes met kaneel toe aan het klassieke recept. Hou je meer van een zoete cake? Voeg er dan verschillende soorten besjes aan toe.
Nog meer lekkers? Zoet, zoeter, zoetst: 22x de lekkerste chocoladetaart