3x rabarbercake voor onder de voorjaarszon

De eerste hap rabarbercake smaakt naar dartelende lammetjes, naar roze bloemen en koude wangen in de zon, naar blozen op rokjesdag, naar iets nieuws, iets spannends, iets wat in de lucht hangt zonder dat je je er vinger op kunt leggen, of wacht, jawel, het smaakt naar lente.

Als rabarber in het seizoen is wil je er elke week wel iets mee maken. Je begint ambitieus met een rabarbertaart, een galette, misschien als pickle in een salade. Maar naarmate de lente vordert mag het wat simpeler. Een snelle rabarbercompote op een schaaltje hangop na het eten smaakt dan net zo lekker als die showstopper van een taart.

’s Ochtends mag de rabarber ook gewoon door de havermout, of nog veel lekkerder: in de crumble. En staat er (onverwachts) bezoek voor de deur? Dan hoef je echt geen custard te kloppen en taartdeeg te kneden en rusten in de koelkast, want rabarbercake is net zo lekker.

Je kunt je eigen lievelingscake recept gebruiken en het beslag verrijken met frisse stengels rabarber, of laat je inspireren door deze rabarbercake recepten die allemaal net iets extra’s hebben. Bak bijvoorbeeld de vegan rabarbercake van Heel Holland Bakt-winnaar Enzo, of ga voor een kruimelcake.

3x rabarbercake recepten

upside-down rabarbercake (vegan)
Enzo Pérès-Labourdette: ‘Deze cake is uiteraard lekker bij thee. Ik kook zelf de overgebleven rabarber vaak in met wat citroensap en suiker. Zo krijg je rabarbersiroop die ontzettend lekker is met wat bruiswater.'
naar recept
rabarbercake vegan_NijghC_Patisseriecoucou_RubarbTeaCake_preview
rabarber-hazelnoot-kruimelcake
Té lekker deze kruimelcake met rabarber. Schuif ‘m gerust doordeweeks in de oven, want hij is zo gemaakt. De frisse stengels rabarber meng je met het beslag, waardoor de cake helemaal niet zo zoet is.
naar recept
rabarber-hazelnoot-kruimel
rabarber-anijskruimelcake
Deze frisse cake met stukjes roze rabarber krijgt een heerlijke toplaag van krokante boterkruimels mét anijs. Geen fan van anijs? Vervang de zaadjes door versgemalen kardemom of kaneel, net zo lekker!
Heb je een paar stengels rabarber over, maak dan deze klassieke rabarbercompôte.
naar recept

Bak vaker met lange vingers: 5 recepten met het luchtige koekje

rabarbercake vegan_NijghC_Patisseriecoucou_RubarbTeaCake_preview
Uit Patisserie Coucou