Koken in tijden van Corona – Caesar salad en courgettekoekjes met halloumi

Ik ga er een groene dag van maken met een Caesar salad en cougettekoekjes met halloumi. Maandag is per slot van rekening ook een beetje balansdag. Maar eerst even videobellen, hangouten, gewoon bellen, facetimen, heel veel appen en mailen. Another day at the home office!

Lees alle afleveringen tot nu toe

Dag 5 – Caesar salad en courgettekoekjes met halloumi

Ik heb mezelf onbewust aangeleerd om nooit iets helemaal op te maken. Het is bijna ziekelijk. Ik snijd een komkommer nooit op maar bewaar een kontje, laat 2 of 3 champignons in het bakje over, etc. etc. Door op deze manier te koken, ontstaat er vanzelf een steeds wisselende maar vaste voorraad van verse groenten. Het is eigenlijk een soort minihamsteren. Want ook zonder ook maar 1 boodschap te hebben gedaan, weet ik dat er in combinatie met mijn keiharde voorraad altijd wel iets van te maken is. Ik doe het al jaren zo, volledig onbewust. Maar omdat ik dezer dagen zoveel kook en 2x per dag best uitgebreid eet, heb ik er opeens een woord voor bedacht: dakpankoken. De ene dakpan hangt een klein stukje over de ander heen. Ik maak altijd iets waar ik de volgende dag op voortborduur. Zo maakte ik van met de borstfilet van de gegrilde kip van gisteren een Caesar Salad. En het mooie: nog steeds is die ene kip nog steeds niet op. Morgen weer een dakpan en nieuwe kansen met de laatste stukken koude kip.

Een groen diner

Omdat ik zo’n netje met kromme courgettes had gekocht tijdens het hamsteren, werd het tijd daar iets mee te doen. Even op de delicious-site gekeken en jahoor. Raak! Want die halloumi, die lag al een tijdje ergens op te wachten. De courgettekoekjes met halloumi waren heerlijk. En je raadt het al: ze gingen nét niet helemaal op. Morgen weer heerlijk lunchen.

Nieuw en na de corona-crisis voor herhaling vatbaar

Nou, die koekjes dus. Niet echt nieuw want een beproefd recept dat mijn oma al toepaste. Bloem en ei maken van vrijwel ieder ingrediënt een (pannen-)koekje. Aardappelkoekjes, viskoekjes, bloemkoolkoekjes en ga zo maar door. Maar doe er wel nog een smaakmaker bij want het kan al snel saai worden. Die halloumi is echt top.

En wat zeker voor herhaling vatbaar is het assortiment buitenbeentjes eens wat vaker te kopen. Het is prima spul, lekker voordelig en je werkt mee tegen voedselverspilling. En dat het dan wel in grotere hoeveelheden gaat, nodigt alleen maar uit tot extra leuke dingen koken.

Maureen Belderink

 

Thuis werken = thuis koken. Maureen Belderink, hoofdredacteur van delicious.magazine, vertelt hoe ze er in tijden van Corona het beste en het lekkerste van maakt. 

Lees alle afleveringen tot nu toe

courgettekoekjes - delicious